امروزه افراد زمان زیادی را پشت میز کار میگذرانند؛ به همین علت استفاده از یک صندلی اداری مناسب و تنظیم صحیح آن برای حفظ سلامت بدن بسیار حائز اهمیت است. تنظیمات ارگونومیک صندلی میتواند از بروز درد در ناحیه کمر، گردن و همچنین آسیبدیدگی سلامت ستون فقرات جلوگیری نماید و سبب افزایش بهرهوری شود. اگر علاقهمندید که با تنظیم صندلی اداری آشنا شوید و در این مورد اطلاعات بیشتری به دست آورید، از شما دعوت میکنیم در ادامه این مقاله با ساجیران همراه باشید.
راهنمای جامع تنظیم صندلی اداری برای راحتی و سلامت
صندلیهای اداری از جمله پرکاربردترین و مهمترین تجهیزات اداری محسوب میشوند که در مقایسه با صندلیهای معمولی، قابلیتهای بیشتری دارند. طراحی ارگونومیک این نوع از صندلیها به منظور حفظ سلامت بدن و راحتی فردی که روی صندلی مینشیند، حائز اهمیت است. برای این که بتوانید از مزایای کامل یک صندلی اداری بهره ببرید، باید تنظیمات آن را بر اساس ویژگیهای فیزیکی بدن خود انجام دهید. این تنظیمات شامل تنظیم ارتفاع صندلی، تنظیم پشتی صندلی، تنظیم دستههای صندلی و همچنین تنظیم عمق نشیمنگاه میشود. با انجام تنظیمات صندلی اداری، میتوان از بروز مشکلاتی نظیر دردهای عضلانی و اختلالات اسکلتی جلوگیری نمود. قبل از این که سراغ نحوه تنظیم صندلی اداری برویم، ابتدا با نکاتی که باید در انتخاب یک صندلی اداری مناسب رعایت کنید آشنا خواهیم شد. همچنین جهت خرید صندلی اداری باکیفیت میتوانید از محصولات موجود در وب سایت ساجیران اقدام نمائید.
۱. انتخاب صندلی متناسب با قد و اندازه بدن
اکثر صندلیهای اداری باکیفیت دارای قابلیت تنظیم هستند. چنانچه قد بیش از اندازه کوتاه یا بلند دارید، بهتر است سراغ یک صندلی اختصاصی متناسب با قد و اندازه بدن خود بروید.
۲. بررسی امکان تنظیم صندلی در حالت نشسته
در حالی که روی صندلی مورد نظر نشستهاید، باید امکان دسترسی به اهرمها و دکمههای تنظیم وجود داشته باشد تا بتوانید صندلی را متناسب با نیاز خود تنظیم نمایید.
۳. صندلی با قابلیت تنظیم ارتفاع و شیب
ارتفاع صندلی مورد نظر باید قابل تنظیم باشد. اگر عادت دارید زمانی که روی صندلی نشستهاید به سمت جلو یا عقب خم شوید، باید صندلیهایی را انتخاب کنید که قابلیت تنظیم شیب داشته باشند. (شیب جلو برای حفظ تماس پا با زمین و شیب عقب برای راحتی کمر حائز اهمیت است.)
۴. نشیمنگاه دارای لبه خمیده و منحنی
توصیه میشود سراغ صندلیهایی بروید که دارای لبه خمیده و منحنی هستند. لبه منحنی فضای بیشتری برای زانوها ایجاد خواهد کرد و مانع وارد شدن فشار به پشت ران یا ساق پا میشود.
۵. پارچه تنفسپذیر و ضد لغزش
صندلیهایی که با استفاده از پارچه مش یا تنفسپذیر تولید شدهاند از تعریق زیاد جلوگیری خواهند کرد. علاوه بر این، پارچههایی که لغزندهاند، اجازه نمیدهند که وضعیت مناسبی برای نشستن داشته باشید.
۶. پشتی قابل تنظیم و پشتیبان
تکیهگاه باید با انحنای کمر هماهنگ و ارتفاع و عمق آن نیز قابلیت تنظیم داشته باشد تا به کمر شما آسیبی وارد نشود.
۷. پایه محکم با پنج نقطه تکیه
در نهایت، بهتر است صندلیهایی را انتخاب نمایید که پایههای آنها ستارهای شکل با ۵ چرخ باشد تا تعادل حفظ شود و امکان حرکت با صندلی در فضای کاری آسان باشد.
تنظیم ارتفاع صندلی اداری برای وضعیت نشستن بهینه
در اولین قدم از تنظیم صندلی اداری باید ارتفاع مناسب برای میز کار را تعیین نمایید. توصیه میشود که سعی کنید از میزی استفاده نمایید که سطح آن حدوداً ۶۷.۹ الی ۷۲ سانتیمتر از سطح زمین فاصله دارد. چنانچه میز شما قابل تنظیم نیست، باید صندلی قابلیت تنظیم داشته باشد که بتوانید آن را با میز هماهنگ کنید.
نکته: چنانچه زانوهای شما زیر میز جای نمیگیرند، به این معناست که میز بیش از حد کوتاه است.
در تنظیم ارتفاع صندلی اداری باید به شیوهای صندلی را تنظیم نمایید که آرنجها در زمان نشستن در زاویه ۹۰ درجه قرار گیرند. بازوها باید موازی با ستون فقرات باشند و کف دست نیز به راحتی روی میز یا کیبورد قرار گیرد. چنانچه دستها بالاتر از آرنج قرار دارند، به این معناست که صندلی بیش از حد پایین است. در مقابل، اگر دستها از آرنج بالاتر باشند، در زمان نشستن نیاز است که با فشردن اهرم، ارتفاع صندلی را کم کنید. فیزیوتراپیست مایامی اویاناگی در این رابطه میگوید:
“در زمان نشستن روی صندلی اداری، مچها باید در حالت خنثی قرار گیرند و نه در حالت خمیده یا کشیده.”
در مرحله بعدی تنظیم صندلی اداری، باید صندلی را به شیوهای تنظیم نمایید که زانوها زاویه ۹۰ درجه داشته باشند و کف پا به طور کامل با زمین تماس پیدا کنید. به بیان دیگر، پاها باید صاف روی زمین قرار گیرند و رانها با آن موازی باشند. چنانچه زانوها بالاتر از ران قرار گرفتند، باید ارتفاع صندلی را بلندتر کنید. در مقابل، اگر پاها به زمین نمیرسند، پیشنهاد میشود از زیرپایی قابل تنظیم استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: برای آشنایی با نحوه نشستن اصولی بروی صندلی اداری جهت جلوگیری از بیماریهای گردن و کمر، پیشنهاد میکنیم مقاله طرز صحیح نشستن روی صندلی را مطالعه نمائید.
تنظیم پشتی صندلی اداری برای حمایت از کمر
علاوه بر این، باید فاصله مناسب بین ساق پا و لبه صندلی را نیز مورد بررسی قرار دهید. برای انجام این کار، مشت خود را میان پشت ساق و لبه صندلی قرار دهید؛ مشت باید به راحتی جا شود. اگر مشاهده کردید که فضا کافی نیست، باید پشتی صندلی را کمی جلوتر بیاورید. اگر فضا بیش از حد زیاد بود، پشتی را به عقب ببرید. این کار از قوز کردن و فشار به کمر جلوگیری خواهد کرد.
اکنون نوبت به تنظیم پشتی صندلی اداری میرسد. در این مرحله باید با حفظ فاصله مناسب از لبه صندلی و قرار دادن پاها روی زمین، تکیهگاه را بالا یا پایین ببرید تا دقیقاً در گودی کمر قرار گیرد. به طور معمول اهرم تنظیم ارتفاع پشت صندلی قرار میگیرد. البته، برخی از صندلیها قابلیت تنظیم ارتفاع تکیهگاه را ندارند.
در این مرحله از نحوه تنظیم پشتی صندلی اداری نوبت به تعیین زاویه مناسب پشتی صندلی میرسد. چنانچه امکان تنظیم زاویه وجود دارد، آن را در حدود ۱۵ درجه تنظیم نمایید. توجه داشته باشید که پشتی نباید باعث شود که بیش از اندازه خم شوید یا این که به عقب تکیه دهید. با استفاده از اهرم مخصوص زاویه میتوانید تنظیمات را انجام داده و پشتی را در موقعیت مطلوب قفل نمایید.
تنظیم دستههای صندلی اداری برای راحتی بازوها
در ادامهی تنظیم صندلی اداری، میرسیم به تنظیم دستههای صندلی اداری. در حالت نشسته، بازوها را رها کرده و آرنج را ۹۰ درجه خم کنید. دستههای صندلی را باید طوری بالا ببرید که دقیقاً زیر آرنج قرار گیرند. توجه داشته باشید که دستههای بسیار بالا روی شانهها و انگشتان شما فشار اضافی وارد خواهند کرد. چنانچه دستههای صندلی قابل تنظیم نیستند و بیش از اندازه بالا هستند، توصیه میشود که در صورت امکان دستهها را جدا کنید. همچنین اگر برای فضای استراحت یا اتاق مدیریت به دنبال خرید مبل اداری باکیفیت با طراحی بهروز هستید، پیشنهاد میکنیم از محصولات موجود در وب سایت ساجیران دیدن نمائید.
علاوه بر این، قرار دادن صفحه نمایش در سطح دید نیز حائز اهمیت است. طبق گفتهی اویاناگی:
“نمایشگر باید درست روبهروی شما باشد تا بتوانید بدون بالا یا پایین آوردن سر، به مرکز نمایشگر نگاه کنید.”
اگر مجبورید به پایین نگاه کنید، توصیه میشود که صفحه نمایشگر را روی یک پایه قرار دهید. در مقابل، اگر مانیتور بیش از اندازه بالاست، در صورت وجود پایه آن را بردارید یا این که از یک میز کوتاهتر استفاده نمایید.
ساجیران؛ معتبرترین مرکز خرید انواع صندلی اداری
در این مقاله با نحوه تنظیم صندلی اداری آشنا شدیم. اگر دنبال صندلیهای اداری و خرید مبلمان اداری باکیفیت و با طراحی ارگونومیک میگردید، مجموعه ساجیران مفتخر است که با سالها تجربه در زمینه عرضه انواع مبلمان اداری، بهترین و باکیفیتترین صندلیهای اداری را در اختیار شما قرار دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از محصولات موجود در وبسایت ساجیران دیدن فرمایید.
سوالات متداول
۱. چگونه ارتفاع صندلی اداری را تنظیم کنیم؟
برای تنظیم ارتفاع صندلی، از اهرم زیر نشیمنگاه استفاده کنید. صندلی را طوری تنظیم نمایید که پاها صاف روی زمین قرار گرفته و زانوها در زاویه ۹۰ درجه باشند.
۲. چگونه پشتی صندلی اداری را تنظیم کنیم؟
پشتی صندلی را طوری تنظیم کنید که انحنای طبیعی کمر را پشتیبانی کند. اگر صندلی دارای تنظیمات زاویه پشتی است، آن را بین ۹۰ تا ۱۱۰ درجه تنظیم کنید.
۳. چه نکاتی را در تنظیم صندلی اداری باید رعایت کنیم؟
ارتفاع مناسب صندلی، حمایت از کمر با پشتی مناسب، تنظیم دستهها برای راحتی بازوها و قرارگیری پاها صاف روی زمین.
۴. چگونه از صندلی اداری ارگونومیک استفاده کنیم؟
صندلی ارگونومیک را بر اساس نیازهای بدن خود تنظیم کنید. مطمئن شوید که صندلی از کمر، بازوها و پاها به خوبی حمایت میکند و فشار اضافی به بدن وارد نمیشود.
۵. چرا تنظیم صحیح صندلی اداری مهم است؟
تنظیم صحیح صندلی اداری از بروز دردهای کمر، گردن و مشکلات ستون فقرات جلوگیری کرده و باعث افزایش راحتی و بهرهوری در محیط کار میشود.