گالری ما

اطلاعات تماس

طرز صحیح نشستن روی صندلی

امروزه بسیاری از افراد بیشتر از ۸ ساعت را در طول روز پشت میز کار می‌نشینند. این سبک زندگی نشسته، به ویژه زمانی که با نادرست نشستن همراه باشد، می‌تواند به مرور زمان مشکلات جسمی مختلفی نظیر دردهای مزمن، خستگی زودرس، کاهش بهره‌وری و حتی ابتلا به بیماری‌های عضلانی – اسکلتی را به همراه آورد. با توجه به اهمیت این موضوع، آگاهی از طرز صحیح نشستن روی صندلی اداری و انتخاب یک صندلی ارگونومیک متناسب با نیازهای فردی، اهمیت دوچندانی پیدا خواهد کرد. اگر شما هم در طول روز مدت زمان زیادی را پشت میز می‌گذرانید، از شما دعوت می‌کنیم در ادامه این مقاله همراه ساجیران باشید.

تماس با ما

چرا طرز صحیح نشستن روی صندلی مهم است؟

آشنایی با روش صحیح نشستن روی صندلی از جهات مختلفی حائز اهمیت است. نشستن نادرست برای طولانی مدت نه تنها سبب احساس خستگی، بی‌حوصلگی و کاهش تمرکز خواهد شد، بلکه به مرور زمان می‌تواند سبب فشار مداوم بر مهره‌های کمر و گردن، کاهش جریان خون در اندام‌ها و افزایش احتمال ورم پا، ضعف عضلات مرکزی بدن، کاهش کیفیت تنفس به علت فشرده شدن دیافراگم و همچنین افزایش ریسک ابتلا به دردهای عضلانی مزمن و آسیب به ستون فقرات شود.

فراموش نکنید که بدن انسان برای حرکت و تغییر وضعیت طراحی شده؛ بنابراین هنگامی که مدت زمان زیادی در یک وضعیت نادرست قرار بگیرید، توازن عضلاتی بدن شما به هم می‌ریزد و در پی آن احتمال بروز کمردرد و آسیب‌های ستون فقرات بیشتر می‌شود. در این راستا، رعایت زاویه نشستن، تنظیم درست ارتفاع صندلی، استفاده از پشتیبانی دسته‌ای و حتی چیدمان صحیح صفحه کلید و ماوس اهمیت می‌یابند. اما یک صندلی مناسب برای نشستن صحیح چه خصوصیاتی دارد؟

بیشتر بخوانید برای آشنایی با ابعاد و اندازه استاندارد مبلمان اداری، پیشنهاد می‌کنیم مقاله استاندارد مبلمان اداری را مطاله بفرمائید.

آشنایی با روش صحیح نشستن روی صندلی

ویژگی‌های صندلی مناسب برای نشستن صحیح

طرز صحیح نشستن روی صندلی تا حد زیادی به ویژگی‌های صندلی اداری ارتباط دارد. یک صندلی اداری خوب باید دارای عملکرد حمایتی و درمان‌محور باشد. در ادامه، با مهم‌ترین خصوصیات یک صندلی ارگونومیک آشنا خواهیم شد:

۱. قابلیت تنظیم ارتفاع صندلی

ارتفاع استاندارد صندلی اداری باید به شیوه‌ای تنظیم شود که کف پاهای شما به راحتی روی سطح زمین یا زیرپایی قرار گیرند و زانوها زاویه‌ای حدوداً ۹۰ درجه داشته باشند. این وضعیت بدنی از فشار به عضلات ران و زانوی شما جلوگیری خواهد کرد.

۲. وجود پشتی ارگونومیک و قابل تنظیم

یک صندلی اداری خوب، پشتیبانی کمری دارد. پشتی صندلی باید با انحنای طبیعی ستون فقرات شما تطابق داشته باشد. بهترین مدل‌ها معمولاً امکان تغییر زاویه پشتی تا حدود ۱۱۰ درجه را دارند و اجازه نمی‌دهند که روی کمر فشار وارد شود.

۳. وجود دسته‌های قابل تنظیم

پشتیبانی دسته‌ای از وارد شدن فشار بر شانه و بازوهای شما جلوگیری خواهد کرد. به گفته‌ی Mayo Clinic ارتفاع مناسب دسته‌ها باید به شیوه‌ای باشد که آرنج‌های شما در زاویه ۹۰ درجه و شانه‌ها در حالت رها و طبیعی قرار گیرند.

۴. نشیمن‌گاه مناسب

نشیمن‌گاه صندلی اداری باید به میزان استاندارد انحنادار باشد. یک صندلی باکیفیت، نرم است و با استفاده از متریال تنفس‌پذیر تولید شده تا مانع تعریق زیاد شود و وزن را به طور مناسب توزیع نماید.

۵. طراحی چرخشی و پایه محکم

اگر صندلی اداری از قابلیت چرخش و پایه‌های مقاوم برخوردار باشد، می‌توانید به راحتی آن را جابه‌جا نمایید. همچنین، این ویژگی از آسیب‌های ناشی از پیچ خوردن بدن نیز جلوگیری خواهد کرد.

آموزش طرز صحیح نشستن روی صندلی

طرز صحیح نشستن روی صندلی تا حد زیادی به ویژگی‌های صندلی اداری ارتباط دارد؛ از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های یک صندلی اداری مناسب می‌توانیم به قابلیت تنظیم ارتفاع، پشتی ارگونومیک، نشیمن‌گاه مناسب، دسته‌های قابل تنظیم و طراحی چرخشی اشاره داشته باشیم.

انواع صندلی اداری مناسب برای نشستن طولانی مدت

برای این که بتوانید طرز صحیح نشستن روی صندلی اداری را رعایت کنید، نیاز است با انواع صندلی‌های اداری آشنایی داشته باشید تا بتوانید متناسب با موقعیت شغلی خود بهترین صندلی را به طوری که به بهترین شکل ممکن از بدن شما حمایت کند، انتخاب نمایید. به عنوان مثال، اگر مدیر هستید، باید سراغ صندلی اداری مدیریت بروید. در مقابل، اگر دنبال یک صندلی برای اتاق استراحت یا مناسب برای جلسات کوچک در اتاق مدیریت می‌گردید، مبل اداری گزینه بهتری خواهد بود. برای دریافت مشاوره در زمینه خرید صندلی اداری با کیفیت و دارای ارگونومی از بهترین برند‌های موجود بازار با مجموعه ساجیران تماس بگیرید.

·       صندلی مدیریتی

صندلی‌های مدیریتی با استفاده از بهترین مواد اولیه تولید می‌شوند و دارای پشتی بلند، نشیمن‌گاه راحت، پشتیبانی کمری و دسته‌های بزرگ‌تر هستند. این مدل از صندلی‌ها ضمن داشتن ظاهری لوکس، به گونه‌ای تولید شده‌اند که برای استفاده روزانه و جلسات طولانی کاربردی هستند.

·       صندلی کنفرانسی

صندلی کنفرانسی برای جلسات و اتاق کنفرانس کاربرد دارد و معمولاً طراحی آن ساده‌تر است. این صندلی‌ها برای نشستن کوتاه‌مدت یا چند ساعته مناسب خواهند بود.

·       صندلی کارشناسی

صندلی کارشناسی برای کارشناسان اداره و انجام کارهای روزمره طراحی شده‌اند و دارای قابلیت تنظیم ارتفاع، پشتی و دسته ارگونومیک هستند.

طرز صحیح نشستن روی صندلی چگونه است

·       مبل اداری

مبل‌های اداری بیشتر جنبه تشریفاتی دارند و از آن‌ها در بخش انتظار یا استراحت کارمندان بهره می‌برند. برای خرید مبل اداری با طراحی مدرن می‌توانید را مدل‌های موجود در وب سایت ساجیران دیدن نمائید.

·       صندلی انتظار

صندلی انتظار در فضاهای عمومی و مناطق پُرتردد مثل لابی‌ها، درمانگاه‌ها و دفاتر خدماتی کاربرد دارد. استحکام و دوام بالا از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های این صندلی‌ها هستند.

·       صندلی رستورانی

صندلی‌های رستورانی بیشتر متناسب با زیبایی دکوراسیون هستند؛ اما مدل‌های مدرن این صندلی در مجموعه ساجیران با پشتیبانی از اصول ارگونومی، برای نشستن طولانی مدت گزینه خوبی خواهند بود و سبب خستگی فرد نخواهند شد.

·       صندلی آموزشی

طرز صحیح نشستن روی صندلی در محیط‌های آموزشی و کلاس‌های درس نیز بسیار حائز اهمیت است. صندلی‌های آموزشی موجود در شرکت ساجیران به شیوه‌ای طراحی شده‌اند که ضمن راحتی، سبب کاهش خستگی در زمان مطالعه یا آموزش طولانی مدت خواهند شد.

·       صندلی آزمایشگاهی

صندلی‌های آزمایشگاهی معمولاً دارای ارتفاع بیشتر، قابلیت چرخش آسان و پایه‌هایی با ثبات بالا هستند. صندلی‌های مذکور به کاربران کمک خواهند کرد تا بتوانند در حین انجام فعالیت‌های آزمایشگاهی، حالت بدنی استانداردی داشته باشند.

صحیح نشستن روی صندلی

صندلی‌های اداری دارای انواع متعددی هستند و هر یک از آن‌ها برای استفاده در یک موقعیت خاص مناسب خواهند بود؛ از جمله صندلی‌های اداری می‌توانیم به صندلی مدیریتی، کنفرانسی، کارشناسی، مبل اداری، صندلی انتظار، صندلی رستورانی، آموزشی و آزمایشگاهی اشاره کنیم.

اشتباهات رایج در نشستن و راه‌های جلوگیری از آن‌ها

برخی افراد در هنگام نشستن یک سری خطاهای رایج را مرتکب می‌شوند و در پی آن به بدن خود آسیب می‌زنند. اگر می‌خواهید طرز صحیح نشستن روی صندلی را بدانید و از سلامت خود حفاظت کنید، به موارد زیر توجه داشته باشید:

۱. نشستن بدون تکیه به پشتی صندلی

دکتر   Shaina McQuilkie بیان کرده است که:

برخی افراد عادت دارند که روی صندلی کمی جلوتر بنشینند و به پشتی تکیه ندهند. توجه نمایید که این وضعیت می‌تواند به ستون فقرات شما فشار وارد نماید. از این رو، باید از پشتی صندلی استفاده نمایید تا بدن شما در حالت طبیعی قرار گیرد.

۲. ارتفاع نامناسب صندلی

ارتفاع بیش از اندازه بالا یا پایین باعث تغییر زاویه زانو و اختلال در گردش خون پاها می‌شود. ارتفاع صندلی را باید به گونه‌ای تنظیم کنید که زانوهای شما در راستای لگن یا کمی پایین‌تر باشند.

۳. فاصله نادرست از میز و مانیتور

بیش از اندازه بالا، پایین یا دور بودن مانیتور می‌تواند گردن و شانه‌های شما را تحت فشار قرار دهد. مانیتور را دقیقاً روبه‌روی صورت خود قرار دهید و مطمئن شوید که صفحه کلید و ماوس هم نزدیک و در دسترس قرار دارند.

۴. نداشتن تحرک در طول روز

نشستن مداوم باعث سفت شدن عضلات، کاهش گردش خون و وارد شدن فشار به مفاصل شما می‌شود. توصیه می‌کنیم هر ۳۰ الی ۴۵ دقیقه، ۵ دقیقه راه بروید یا حرکات کششی انجام دهید.

۵. عدم استفاده از زیرپایی

اگر پاهایتان به زمین نمی‌رسد یا این که احساس فشردگی در زانوهای خود دارید، بهتر است که از زیرپایی استفاده نمایید.

روش صحیح نشستن روی صندلی

ساجیران؛ معتبرترین مرکز خرید انواع صندلی اداری درجه یک

در این مقاله با نکاتی که باید پیرامون طرز صحیح نشستن روی صندلی بدانید آشنا شدیم. اگر قصد خرید مبلمان اداری و صندلی ارگونومیک استاندارد متناسب با نوع فعالیت خود را دارید، ساجیران مفتخر است که با سال‌ها تجربه در زمینه طراحی و تولید تجهیزات اداری، محصولاتی درجه یک را به شما ارائه دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر لطفاً از محصولات موجود در مجموعه ساجیران دیدن کنید.

سوالات متداول

  1. چرا طرز صحیح نشستن اهمیت دارد؟

زیرا نشستن نادرست در طولانی‌مدت می‌تواند به درد مزمن کمر، آسیب به ستون فقرات و کاهش کیفیت زندگی منجر شود. رعایت اصول نشستن صحیح از بروز این مشکلات جلوگیری می‌کند.

  1. وضعیت صحیح نشستن چگونه است؟

باید ستون فقرات در حالت طبیعی باشد، کف پا روی زمین یا زیرپایی قرار گیرد، زانوها در زاویه ۹۰ درجه باشند و پشتی صندلی کامل بدن را حمایت کند.

  1. آیا باید از پشتی صندلی استفاده کنم؟

بله. استفاده از پشتی یکی از مهم‌ترین راهکارها برای جلوگیری از درد کمر است.

  1. آیا باید در طول روز استراحت کنم؟

بله. بهتر است هر ۳۰ تا ۴۵ دقیقه از صندلی بلند شوید، چند قدم راه بروید یا حرکات کششی انجام دهید تا عضلات فعال شوند.

  1. آیا استفاده از زیرپایی ضروری است؟

در صورتی که پاهایتان به زمین نمی‌رسند یا زانوها در وضعیت نامناسبی هستند، استفاده از زیرپایی پیشنهاد می‌شود.

۴/۵ - (۱ امتیاز)

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاتالوگ ساجیران