گالری ما

اطلاعات تماس

فضای مورد نیاز کارمندان

طراحی فضای اداری نقشی موثر در افزایش بهره‌وری، تعامل و راحتی کارکنان در محیط دارد. اگر محیط کاری از لحاظ طراحی استاندارد باشد، می‌تواند تأثیر مستقیم بر نحوه عملکرد کارکنان، میزان رضایت شغلی و همچنین سلامت جسمی و روحی آن‌ها بگذارد. طراحی محیط‌های شغلی باید به شیوه‌ای صورت بگیرد که ضمن تأمین نیازهای پرسنل، امکان استفاده بهینه از فضا نیز به وجود آید. علاوه بر این، فضای کار باید به یک محیط دلپذیر تبدیل شود؛ در نتیجه لازم است که استاندارد طراحی فضای اداری مد نظر قرار گیرد و رعایت شود. اگر علاقه‌مندید که اطلاعات بیشتری پیرامون نحوه طراحی فضاهای اداری به دست آورید، از شما دعوت می‌کنیم که در ادامه این مقاله با ساجیران همراه باشید.

تماس با ما

مفهوم فضای اداری چیست؟

پیش از این که سراغ بررسی استاندارد فضای اداری برویم، در ابتدا باید با ماهیت این فضا کمی بیشتر آشنا شویم. منظور از فضاهای اداری، محیطی است که برای انجام فعالیت‌های حرفه‌ای و کاری طراحی و تجهیز می‌گردند. در چنین محیطی شاهد وجود بخش‌های مختلفی نظیر دفاتر کار، سالن کنفرانس، فضای استراحت و تعاملات اجتماعی و… هستیم. در حالت کلی، انتظار می‌رود که یک محیط اداری مناسب از ویژگی‌های زیر برخوردار باشد:

  • راحت و ارگونومیک بودن فضا؛ به طوری که کارمندان در محیط کار احساس راحتی کنند و بتوانند وظایف خود را بهتر انجام دهند.
  • در یک محیط اداری مناسب، امکان تعامل و همکاری موثر بین کارکنان وجود دارد.
  • طراحی محیط اداری باید به گونه‌ای صورت گیرد که از فضای موجود به شکل بهینه استفاده شود.
  • در فرایند طراحی، رعایت اصول زیبایی‌شناسی و طراحی مدرن حائز اهمیت است.

متراژ استاندارد فضای اداری

انواع فضاهای اداری

فضای اداری را می‌توان بر حسب نوع کاربری و نیازهای شرکت به چند دسته مختلف تقسیم‌بندی کرد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم:

۱. دفاتر با پلان سلولی (اتاق‌های مجزا)

این دسته از دفاتر دارای اتاق‌های جداگانه برای کارکنان یا تیم‌ها هستند که حریم خصوصی بیشتری برای آن‌ها فراهم می‌نمایند. به طور معمول چنین دفاتری برای مشاغلی که به تمرکز بالا نیاز دارند (نظیر حسابداران، مدیران ارشد، وکلا و…) گزینه خوبی محسوب می‌شوند.

۲. دفاتر با پلان باز

این دسته از فضاهای کاری بدون دیوار و پارتیشن طراحی خواهند شد و میزهای کارکنان در یک محیط مشترک قرار می‌گیرد. دفاتر با پلان باز و چیدمان تجهیزات در چنین فضاهایی باعث افزایش تعامل و همکاری بین کارکنان خواهد شد. به طور معمول در شرکت‌های فناوری و استارتاپ‌ها چنین چیدمانی را می‌بینیم. در این نوع دفاتر از میز کارگروهی استفاده می‌شود. برای آشنایی بیشتر با طراحی پلان اداری باز و بسته پیشنهاد می‌کنیم مقاله طراحی پلان اداری را مطالعه بفرمائید.

۳. دفاتر ترکیبی

در دفاتر ترکیبی، ترکیبی از دفاتر سلولی و پلان باز استفاده می‌شود. در واقع، در چنین فضاهایی امکان تمرکز فردی و همچنین تعامل گروهی به صورت همزمان وجود دارد. معمولاً در چنین فضاهایی از پارتیشن‌های شفاف به منظور حفظ تعادل بین حریم شخصی کارکنان و ایجاد تعامل بین آن‌ها استفاده خواهند کرد.

۴. دفاتر انعطاف‌پذیر

این دسته از دفاتر به شیوه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توان طراحی و چیدمان را در آن‌ها متناسب با نیازهای متغیر کسب‌وکار، تغییر داد. از جمله ویژگی‌های بارز این دسته از دفاتر می‌توان به مبلمان متحرک و چندمنظوره اشاره داشت.

بیشتر بخوانید: بهره‌وری عامل مهمی در پیشرفت و ارتقا یک سیستم اداری می‌باشد، برای آشنایی با مفهموم و روش‌های بهبود آن مقاله افزایش بهره وری چیست را مطالعه بفرمائید.

بررسی استاندارد طراحی فضای اداری

علاوه بر تقسیم‌بندی بالا، دفاتر کار را می‌توان از لحاظ کاربرد به انواع زیر نیز تقسیم‌بندی نمود:

۱. اتاق مدیریت

اتاق مدیریت از جمله مهم‌ترین بخش‌ها در فضای اداری محسوب می‌شود که باید منعکس‌کننده حس اقتدار، راحتی و حرفه‌ای بودن باشد. معمولاً در این اتاق به تجهیزات زیر نیاز است:

  • میز مدیریت: میزی بزرگ، رسمی با طراحی مدرن و کلاسیک و فضای کافی برای قرار دادن اسناد، لپ تاپ، تلفن و سایر لوازم. جهت خرید میز مدیریت با کیفیت با مجموعه ساجیران تماس بگیرید.
  • صندلی مدیریت: صندلی ارگونومیک با قابلیت تنظیم ارتفاع و زاویه پشتی
  • میز کناری یا فایلینگ: برای نگهداری از زونکن‌ها، اسناد و لوازم اداری
  • صندلی مهمان: ۲ یا ۴ صندلی برای جلسات کوتاه یا مراجعه‌کنندگان
  • کتابخانه و قفسه، یک میز کوچک برای پذیرایی، تابلوهای رسمی و گیاهان زینتی

۲. اتاق کارشناس

این اتاق برای کارشناسان یا مدیران میان‌رده طراحی شده و در آن به تجهیزات زیر نیاز داریم:

  • میز کارشناس: دارای ابعاد متوسط و فضای کافی
  • صندلی کارشناسی: طراحی ارگونومیک با قابلیت تنظیم ارتفاع و پشتی
  • فایلینگ یا کشو: برای نگهداری اسناد و پرونده‌ها
  • قفسه یا کتابخانه کوچک: برای نگهداری مدارک و کتاب‌های مرجع
  • ۱ یا ۲ صندلی مهمان

۳. اتاق کارمندان

معمولاً اتاق کارمندان به صورت مشترک توسط چندین کارمند مورد استفاده قرار می‌گیرد و باید تجهیزات زیر را داشته باشد:

  • میز کارمندی مدرن یا میز کارگروهی بسته به نیازتان را می‌توانید از مجموعه ساجیران تهیه بفرمائید.
  • صندلی‌های راحت و استاندارد با طراحی ارگونومیک
  • کمد یا کشوهای فردی برای هر کارمند
  • پریزها و کابل‌کشی مناسب برای استفاده آسان از تجهیزات الکترونیکی

۴. اتاق کنفرانس

اتاق کنفرانس در فضای اداری برای برگزاری جلسات گروهی، ارائه‌ها و مذاکرات مورد استفاده قرار می‌گیرد و باید در آن از تجهیزات زیر استفاده شود:

  • میز کنفرانس: میزی متناسب با تعداد شرکت‌کنندگان در اشکال مربع، مستطیل، دایره یا بیضی
  • صندلی‌ کنفرانس: صندلی‌هایی راحت، سبک با طراحی ارگونومیک برای جلسات طولانی
  • سیستم صوتی و تصویری، تخته وایت‌بورد یا دیجیتال، نورپردازی مناسب

۵. اتاق انتظار

اتاق انتظار مخصوص مراجعه‌کنندگان و مهمانان است و باید فضایی دلپذیر و آرامش‌بخش داشته باشد. تجهیزات مورد نیاز در اتاق انتظار عبارتند از:

  • مبلمان، صندلی یا نیمکت‌های ارگونومیک
  • میز پذیرش کوچک
  • آبسردکن
  • تلویزیون یا تابلوی اعلانات
  • گیاهان زینتی و دکوراسیون آرامش‌بخش

استاندارد فضای اداری چیست

در محیط‌های اداری بخش‌های مختلفی وجود دارد که هر یک از آن‌ها کارایی مخصوص به خود را دارند؛ از جمله مهم‌ترین بخش‌های فضاهای اداری می‌توانیم به اتاق مدیریت، اتاق کارشناس، اتاق کارمندان، اتاق کنفرانس و اتاق انتظار اشاره داشته باشیم.

استاندارد فضای اداری چیست؟

منظور از استاندارد فضاهای اداری، مجموعه‌ای از اصول و ضوابط است که باید برای طراحی و چیدمان فضاهای کاری با هدف افزایش بهره‌وری، راحتی و تأمین امنیت کارکنان مد نظر قرار گیرد. در ادامه، با این استانداردها آشنا می‌شویم:

۱. متراژ استاندارد فضای اداری

توجه به فضای مورد نیاز کارمندان و مدیران بسیار حائز اهمیت است. مطابق با استانداردهای بین‌المللی، فضای کاری هر کارمند باید حداقل بین ۴ الی ۶ متر مربع باشد. در دفاتر مدیریتی این فضا ۱۰ الی ۱۵ متر مربع خواهد بود. در فضاهای اشتراکی نیز فضا برای هر نفر باید ۲ الی ۴ متر در نظر گرفته شود.

۲. نورپردازی مناسب

در فضاهای اداری باید از ترکیب نور طبیعی و مصنوعی استفاده شود. توصیه می‌کنیم برای بهبود نور در محیط از پارتیشن اداری بهره ببرید؛ چرا که نور را منعکس می‌کند و فضا را روشن‌تر خواهد کرد.

۳. تهویه مطبوع

به کیفیت هوای دفاتر کار باید توجه شود؛ چرا که به طور مستقیم روی تمرکز و سلامت کارکنان تأثیر می‌گذارد. بنابراین، باید از سیستم‌های تهویه مناسب و گیاهان طبیعی استفاده نمایید.

۴. استفاده از تجهیزات اداری ارگونومیک

برای جلوگیری از مشکلات جسمی کارکنان و خستگی آن‌ها باید از میز و صندلی اداری ارگونومیک استفاده شود؛ به گونه‌ای که قابلیت تنظیم ارتفاع، زاویه پشتی، ارتفاع دسته صندلی و… را داشته باشند. جهت خرید صندلی اداری با کیفیت از بهترین برندهای موجود بازار، از شما دعوت می‌کنیم محصولات موجود در وب سایت ساجیران را بازدید بفرمائید.

انواع فضاهای اداری

ریز فضا چیست؟

پس از بررسی استاندارد طراحی فضای اداری، در این بخش به ریز فضا می‌رسیم. منظور از ریز فضا، بخش‌های کوچک‌تری از یک فضای کلی اداری است که برای انجام امور و اهداف خاصی طراحی شده‌اند. به عنوان مثال، اتاق جلسات کوچک مناسب برای ملاقات‌های دو تا چهار نفره، فضاهای استراحت برای کاهش استرس و استراحت کوتاه مدت کارکنان، فضاهای مجهز به دستگاه‌های مورد نیاز برای امور چاپ و اسکن، انبارهای لوازم اداری برای نگهداری تجهیزات و ملزومات مورد استفاده کارکنان، اتاق بایگانی و… از جمله ریز فضاهای اداری به حساب می‌آیند. استفاده از مبل اداری کم‌جا یکی از روش‌های بهبود بهره‌وری فضاهای اداری می‌باشد. پیشنهاد می‌کنیم جهت خرید مبل اداری  از محصولات با کیفیت موجود در وب سایت ساجیران دیدن نمائید.

تفکیک ریز فضاهای اداری بوسیله پارتیشن بندی

برای ایجاد ریز فضا در محیط‌های اداری می‌توانیم از پارتیشن اداری استفاده نماییم. در مجموعه ساجیران انواع پارتیشن اداری به این منظور ارائه می‌شود:

  • پارتیشن شیشه‌ای: پارتیشن‌های شیشه‌ای از جمله پارتیشن‌های مدرن و شفاف به حساب می‌آیند که می‌توانند روی بهبود نورپردازی در محیط اداری تأثیر بگذارند و سبب ایجاد مرزهای نامرئی شوند.
  • پارتیشن ام دی اف: پارتیشن ام دی اف از جمله پارتیشن‌های محبوب برای تفکیک فضاهای اداری و مسکونی به شمار می‌روند که دارای قیمت مناسب، طراحی متنوع و مدل‌های گوناگون هستند. همچنین فرایند نصب این پارتیشن‌ها نیز بسیار آسان است.
  • پارتیشن آلومینیومی: پارتیشن‌های آلومینیومی برای تقسیم‌بندی فضا در محیط‌های اداری و تجاری گزینه‌ای عالی محسوب می‌شوند. از جمله ویژگی‌های این پارتیشن‌ها می‌توانیم به وزن سبک، استحکام بالا، نصب راحت و هزینه نگهداری پایین آن اشاره داشته باشیم.
  • پارتیشن آلومینیوم و شیشه: پارتیشن‌های ترکیبی ضمن داشتن مقاومت بالا، ظاهری زیبا نیز دارند. از جمله ویژگی‌های بارز این دسته از پارتیشن‌ها می‌توانیم به قابلیت جابه‌جایی آسان، تنوع در طراحی، دوام و ماندگاری بالا و زیبایی و شفافیت آن اشاره داشته باشیم.

مفهوم فضای اداری

در فضاهای اداری شاهد «ریز فضا» هستیم. برای ایجاد ریز فضاها و تفسیم‌بندی محیط به بخش‌های کوچک‌تر می‌توان از پارتیشن اداری استفاده نمود. پارتیشن‌های اداری در انواع شیشه‌ای، آلومینیوم، ام دی اف و ترکیبی از آلومینیوم و شیشه موجود هستند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله با استانداردهای طراحی فضای اداری آشنا شدیم. طراحی استاندارد و بهینه فضاهای اداری، روی کارایی، رضایت و سلامت کارمندان تأثیر مستقیم می‌گذارد. از جمله فاکتورهایی که باید در طراحی فضاهای اداری مد نظر قرار گیرند، نورپردازی مناسب، استفاده از تجهیزات اداری ارگونومیک، رعایت اصول زیبایی‌شناسی و… است. توصیه می‌شود که برای طراحی محیط اداری به شیوه‌ای موثر و بهینه، از یک تیم مجرب کمک بگیرید که در این زمینه سابقه فعالیت داشته باشد. همچنین اگر فضای کارتان قدیمی شده و نیاز به بازسازی دارد، برای آشنایی با اصول آن مقاله بازسازی ساختمان اداری را مطالعه بفرمائید.

طراحی دکوراسیون اداری و فضای اداری توسط مجموعه ساجیران

با ایجاد ریز فضا و استفاده از پارتیشن‌های اداری می‌توان از فضای اداری استفاده بهینه کرد. مجموعه ساجیران با ارائه راهکارهایی نوین در زمینه طراحی دکوراسیون اداری، می‌تواند در ایجاد فضاهایی مدرن و کارآمد در شرکت به شما یاری رساند. بنابراین، اگر دنبال یک تیم مجرب می‌گردید که بتوانید از خدمات طراحی و اجرای دکوراسیون اداری آن استفاده نمایید و تجهیزات اداری مورد نیاز خود را نیز تهیه فرمایید، ساجیران می‌تواند در این مسیر همراه شما باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان ساجیران تماس حاصل فرمایید.

امتیاز شما به این مقاله

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *