یکی از اصلیترین و مهمترین عناصر در طراحی هر محیط کاری، روشنایی است. زمانی که نور در محیط کار به اندازه کافی باشد، بهرهوری کارکنان در محیط افزایش پیدا کرده، از خستگی چشم جلوگیری میشود و در نهایت فضای کار به یک محیط دلپذیر تبدیل میگردد. در مقابل، عدم وجود نور کافی در محیط میتواند روی کاهش عملکرد کارکنان، افزایش استرس و حتی آسیبهای جسمانی افراد تأثیر بگذارد. اگر علاقهمندید که با اهمیت نورپردازی اداری و تأثیر آن در محیط کار بیشتر آشنا شوید، از شما دعوت میکنیم که در ادامه با ساجیران همراه باشید.
اهمیت روشنایی در محیط کار
کار کردن در محیط تاریک و کم نور و داشتن بازدهی مطلوب در چنین محیطی عملاً غیر ممکن است. عدم وجود نور کافی در محیط کار پیامدهای زیادی دارد و میتواند سبب خوابآلودگی افراد و کاهش تمرکز گردد. پیش از آن که وارد بحث اصول نورپردازی در محیط اداری شویم، در ابتدا باید اهمیت وجود نور کافی در محیط کار را بدانیم:
۱. حفظ سلامت کارکنان
یکی از مهمترین دلایلی که باعث میشود روشنایی در محیط کار اهمیت پیدا کند، حفظ سلامت کارکنان است. بر اساس تحقیقات علمی که در این زمینه صورت گرفته، کمبود نور در محیط میتواند سبب سردرد، افسردگی و سایر بیماریهای جسمی نظیر ضعیف شدن چشمها گردد. در نتیجه، با تأمین نور کافی در محیط کار میتوان از بروز چنین مشکلاتی نیز پیشگیری نمود.
۲. افزایش انرژی و بهبود روحیه
یک روز ابری و تقریباً تاریک را تصور کنید؛ چه حسی پیدا خواهید کرد؟ نور، یکی از مهمترین عوامل در انرژی و نشاط افراد محسوب میشود. بنابراین، با نورپردازی اصولی در محیط کار میتوان سطح انرژی و روحیه کارمندان را افزایش داد.
۳. افزایش بهرهوری کارکنان
زمانی که افراد در محل کار روحیه خوبی داشته باشند، به تبع میتوانند بهتر کار کنند. کارمندان در محیطهای اداری به طور متوسط حدود ۷ الی ۸ ساعت کار خواهند کرد. در صورتی که در طی این مدت زمان به طور مداوم در محیطی با نور ناکافی باشند، دچار خستگی چشم شده و در پی آن بهرهوری کارمندان نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
۴. صرفهجویی در مصرف انرژی
از دیگر مواردی که اهمیت نورپردازی دفتر کار را نشان میدهد، صرفهجویی در مصرف انرژی است. در بسیاری از محیطهای اداری به علت استفاده بیرویه از لامپهای مختلف، مصرف انرژی بیش از حد عادی میشود. با رعایت اصول نورپردازی اداری نه تنها نور کافی در فضا تأمین میگردد، بلکه در مصرف انرژی نیز صرفهجویی خواهد شد.
تأثیر نورپردازی اداری بر دکوراسیون
نورپردازی دفتر کار مزیتهای مختلفی به همراه دارد و میتواند روی دکوراسیون فضای اداری تأثیر بسیار زیادی بگذارد. در ادامه، با تأثیر تأمین نور کافی در محیط کار آشنا خواهیم شد. هممچنین اگر برای طراحی دکوراسیون اداری نیاز به مشاوره دارید، میتوانید با کارشناسان مجموعه ساجیران تماس حاصل بفرمائید.
۱. بزرگتر نشان دادن محیط
بسیاری از محیطهای اداری با کمبود فضای کاری روبهرو هستند و مساحت بسیار کوچک و نور کمی دارند. با نورپردازی اصولی در چنین محیطهایی میتوان فضا را بزرگتر از آن چه که هست نشان داد. فراموش نکنید که اگر دیوار یا میز و صندلی اداری موجود در فضای کار شما رنگ تیره دارد نیز میتوانید با تأمین نور کافی در محیط، ظاهری روشنتر به این تجهیزات ببخشید.
۲. برجستهسازی تجهیزات اداری
روشنایی در محیط کار میتواند روی برجستهسازی وسایل موجود در محیط نیز تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، اگر بخواهید تابلوی افتخارات شرکت را نسبت به سایر تجهیزات و وسایل موجود برجستهتر نمایش دهید، میتوانید با نورپردازی هدفمند در محیط نه تنها تابلوی افتخارات بلکه هر وسیله دیگری که مد نظر دارید را برجستهتر در معرض دید بگذارید.
۳. ایجاد هماهنگی بین اجزای مختلف در محیط
وجود نور کافی در محیط میتواند موجب از بین رفتن ناهماهنگی بین رنگهای موجود در اشیای اداری شود. با وجود نور کافی و استاندارد، وسایل تیره بهتر و روشنتر دیده خواهند شد. همچنین، وسایلی که خیلی روشن یا براق هستند نیز با تابش نور ملایم، هماهنگی بهتری با وسایل تیرهتر خواهند داشت.
بیشتر بخوانید: وجود دیوار در محیطهای اداری باعث جلوگیری از عبور نور طبیعی میشود، جهت کسب اطلاع از راهکار های این مشکل پبشنهاد میکنیم مقاله دیوار شیشه ای را مطالعه نمائید.
انواع نورپردازی دفتر کار
برای بهبود نورپردازی فضای اداری میتوان از انواع نورپردازی زیر استفاده کرد:
۱. نورپردازی عمومی
منظور از نورپردازی عمومی، نورپردازی اداری به صورت کلی است. به عبارت دیگر، این نورپردازی به همان نور کلی اشاره دارد که برای روشن شدن فضای کار کارمندان مورد استفاده قرار میگیرد. چراغهای سقفی و توکار به همراه نور طبیعی، نورپردازی عمومی در محیط اداری به شمار میروند.
۲. نورپردازی وظیفهای یا متمرکز
این نوع نورپردازی با هدف تأمین روشنایی موضعی در یک بخش خاص کارایی دارد. به عنوان مثال، نوری که بالای سر میز کارمندان در نظر گرفته شود، نورپردازی متمرکز یا وظیفهای است. این نوع نورپردازی عملکردی مشابه با آباژور و چراغ مطالعه از خود نشان میدهد.
۳. نورپردازی تأکیدی
این نوع از نورپردازی اداری با هدف برجسته کردن یک وسیله خاص در فضای کار مورد استفاده قرار میگیرد؛ به عنوان مثال نوری که برای برجستهسازی تابلوی افتخارات شرکت به کار گرفته میشود، از نوعِ نورپردازی تأکیدی است. به منظور اجرای این مدل نورپردازی، باید چراغها با زاویه ۳۰ درجه از شی قرار داده شوند.
۴. نورپردازی طبیعی
نورپردازی طبیعی به نور خورشید اشاره دارد. فراموش نکنید که در محیطهای اداری در کنار نور مصنوعی برای بهبود روشنایی در محیط به نور طبیعی خورشید نیز نیاز خواهیم داشت.
۵. نورپردازی تزئینی
در این نوع نورپردازی دفتر کار، هدف اصلی زیبایی و تزئین محیط است و روشنایی محیط چندان مد نظر نیست؛ لوسترها، چراغهای آویز و رقص نورهای خاص که معمولاً به شکل نور مخفی در شرکتها مورد استفاده قرار میگیرند، بیشتر جنبه زیبایی دارند.
۶. نورپردازی غیرمستقیم
در این مدل نورپردازی اداری، چراغها در معرض دیدِ مستقیم قرار ندارند و عمدتاً روی سقفها کار گذاشته میشوند. اصلیترین تفاوت نورپردازی غیرمستقیم با نورپردازی عادی در پنهان بودن چراغها خواهد بود.
اصول نورپردازی اداری
برای اجرای نورپردازی اداری به شیوهای اصولی، لازم است که به موارد زیر دقت نمایید:
۱. توجه به راحتی کارکنان و ارگونومیهای نورپردازی
برای اجرای نورپردازی اداری، راحت بودن چشم کارکنان را در نظر داشته باشید؛ چراغها نباید به گونهای نصب شوند که به طور مستقیم به چشم کارکنان بتابند. استفاده از لامپهایی با نور غیر مستقیم میتواند کمککننده باشد. ارگونومیهای نورپردازی در سه اصل مهم عملکرد بینایی، راحتی بینایی و محیط بینایی خلاصه میشوند. برای جلوگیری از آسیب دیدن چشمهای کارکنان به میزان روشنایی و درخشش فضا، عدم استفاده از رنگهای کاملاً یکنواخت مثل تمام سفید یا زرد، سایه، رنگ و جهت نور توجه داشته باشید.
۲. عدم یکنواختی نور در اطراف
وجود نور یکنواخت در محیط و اجرای نورپردازی در محیط به صورت یکسان میتواند سبب کسل شدن کارکنان شود؛ با ایجاد تضاد بین قسمتهای روشن و تاریک اداره و یک کنتراست مطلوب میتوان از یکنواختی نور در محیط جلوگیری کرد.
۴. توجه به زمان و محدوده روشنایی
اکثر ادارهها و محیطهای آموزشی در طول روز در حال فعالیت هستند؛ در نتیجه باید به وجود نور طبیعی خورشید، ترکیب و تداخل آن با نور طبیعی توجه نمایید. به عنوان مثال، میتوان برای ایجاد تغییر در نور در ساعات مختلف روز، از چراغهای دیمردار استفاده نمود.
۵. بررسی محل نصب چراغها
معمولاً برای نورپردازی در ساختمانهای بزرگ و عریض، در میانهی ساختمان از نور چراغ بهره میبرند. نقاط دور از پنجره و تابش نور طبیعی، بهترین مناطق برای اجرای نور مصنوعی هستند. لازم به ذکر است که میز اداری کارکنان نیز باید با در نظر داشتن جهت و زاویه نوری که از پنجرهها میتابد، در محیط قرار داده شوند.
۶. توجه به محل عبور و مرور
وجود نور کافی در خروجی و ورودیهای شرکت و محلهای پر رفتوآمد حائز اهمیت است؛ البته نباید در نورپردازی اداری در این نقاط زیادهروی کرد.
۷. توجه به دمای رنگ نور
در حالت کلی، دمای استاندارد در محیطهای اداری حدوداً ۴۵۰۰ کلوین بوده که تحت عنوان نور طبیعی شناخته میشود. توصیه میکنیم که برای ایجاد یک محیط مطلوب با نور مناسب، از ترکیب نور سرد و گرم در فضا بهره ببرید.
۹. بررسی شدت تابش چراغها
نور استاندارد برای نورپردازی میز کار حدوداً ۵۰۰ الی ۸۰۰ لوکس است. البته، میزان شدت تابش چراغها میتواند بر حسب وسعت فضای کار در راهرو و سالنها، و یا حتی با توجه به سن افراد تغییر یابد. (معمولاً افراد با سن بالاتر به نور بیشتری برای انجام امور نیاز خواهند داشت.)
۱۰. توجه به تعداد چراغها
برای مشخص کردن تعداد چراغها باید به تعداد اتاقها، کاربرد و مساحت فضا، رنگ و ابعاد مبلمان موجود در شرکت توجه کنید. همچنین، ارتفاع چراغ از سطح زمین نیز نباید خیلی کم یا خیلی زیاد باشد.
۱۱. استفاده از چراغهای مناسب با مصرف انرژی پایین
برای نورپردازی اداری میتوان از انواع چراغهای زیر استفاده نمود:
- چراغ خطی: دارای نور یکنواخت، ظاهر مناسب، ابعاد مختلف، امکان استفاده به صورت توکار، روکار و آویزدار
- چراغ ریلی: مناسب برای زیبایی دکوراسیون و نورپردازی تزئینی
- پنل LED: از جمله بهترین گزینهها برای استفاده در اماکن اداری و مسکونی، نور یکنواخت، ظاهر زیبا، امکان استفاده به صورت روکار و توکار، مصرف انرژی بهینه، مناسب برای محیطهای بزرگ
۱۲. عدم استفاده بیرویه از لامپهای فلورسنت
لامپهای فلورسنت فرکانس زیادی دارند و میتوانند سبب آسیبدیدگی چشمها شوند. همچنین، استفاده بیش از حد این لامپها برای محیط زیست نیز خطرناک است؛ در نتیجه گزینه چندان مناسبی برای محیط اداری نخواهند بود.
۱۳. عدم نورپردازی مطلق در سقف
اصلیترین منبع نور در سقفها نصب خواهد شد، اما توصیه میشود که علاوه بر آن از نورپردازی موضعی در اطراف محیط نیز بهره ببرید.
برای اجرای نورپردازی در محیط اداری باید به اصولی نظیر عدم یکنواختی نور در محیط، تعداد چراغها، شدت تابش نور، استفاده از چراغهایی با مصرف انرژی بهینه و… توجه نمایید.
تأثیر پارتیشن اداری بر روشنایی در محیط کار
این روزها با توجه به قطعیهای مکرر برق، دسترسی به نور مصنوعی در ساعات کاری دشوار شده است؛ بنابراین برای تأمین روشنایی در محیط کار باید به فکر یک راهکار موثر و کاربردی باشیم. پارتیشنهای اداری نه تنها برای جداسازی فضا مورد استفاده قرار میگیرند، بلکه روی کیفیت روشنایی محیط نیز تأثیرگذار هستند. استفاده از پارتیشنهای شیشهای منجر به عبور نور طبیعی در محیط شده و میتواند روشنایی کلی فضا را افزایش دهد. انتخاب پارتیشنهای مناسب با در نظر داشتن نوع نورپردازی و نیازهای فضا میتواند روی بهبود روشنایی محیط کار حتی در زمان قطعی برق نیز موثر باشد. در مجموعه ساجیران، انواع مختلف پارتیشنهای زیر قابل سفارش هستند:
- پارتیشن شیشهای: دارای ظاهری منحصربهفرد و مدرن که با عبور نور از میان آنها، فضایی با نور کافی، یکپارچه و دلنشین در محیط اداری ایجاد میشود.برای سفارش و مشاوره در رابطه با پارتیشن فریم لس یا همان پارتشین شیشهای با شمارههای درج شده در سایت تماس حاصل بفرمائید.
- پارتیشن آلومینیومی: این پارتیشنها دارای استحکام بالا، فرایند نصب آسان، هزینه نگهداری کم، مقاومت عالی در برابر آسیبهای فیزیکی و شرایط جوی هستند و میتوانند با دکوراسیون مینیمال به خوبی هماهنگ شوند.
- پارتیشن آلومینیوم و شیشه: این نوع پارتیشن ترکیبی از آلومینیوم و شیشه بوده و ضمن زیبایی و شفافیت، عایق صوتی و حرارتی نیز هستند. همچنین، قابلیت جابهجایی آسان و تنوع در طراحی نیز دارند.
- پارتیشن ام دی اف: یکی از بهترین انتخابها برای تفکیک فضاهای اداری و مسکونی هستند و با قیمت مناسب، تنوع در طراحی و مدلهای مختلف عرضه میگردند. برای کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت پارتیشن ام دی اف با کارشناسان مجموعه ساجیران تماس حاصل بفرمائید.
نتیجهگیری
نورپردازی اداری یکی از عناصر کلیدی برای ایجاد فضایی دلنشین و کارآمد محسوب میشود. تأمین روشنایی کافی در محیط میتواند روی بهبود سلامت و بهرهوری کارکنان، و همچنین زیبایی محیط تأثیر زیادی بگذارد. توصیه میشود برای بهبود نور محیط کاری خود، از پارتیشنهای اداری شیشهای بهره ببرید و فضای کاری خود را بهبود بخشید.
بیشتر بخوانید: اگر به فکر بازسازی محیط کاری هستید، پیشنهاد میکنیم برای آشنایی با اصول بازسازی مقاله بازسازی اداری را مطالعه بفرمائید.
ساجیران؛ مجری طراحی دکوراسیون اداری
مجموعه ساجیران با ارائه بهترین و باکیفیتترین پارتیشن اداری میتواند به شما عزیزان در مسیر خلق یک محیط کاری ایدهآل با نور کافی کمک نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات طراحی دکوراسیون اداری، از شما دعوت میکنیم که فروشگاه آنلاین ساجیران را مورد بررسی قرار دهید. علاوه بر این، در فروشگاه ساجیران امکان سفارش تجهیزات اداری نیز فراهم است.
علی رضا حقیقی
۰۴-۰۸-۱۴۰۲آدرس دفترتون کجاست چون دفتر قبلی شورورم شده کلا
admin
۱۷-۰۷-۱۴۰۳لطفا با شماره ۰۲۱۴۳۸۷۰ تماس بگیرید ، تغییری در شماره ها ایجاد نشده
hashemi
۱۸-۰۷-۱۴۰۳دفتر قبلی همچنان پابرجاست اما به صورت موقت در آدرس زیر پذیرای شما هستیم
آدرس : تهران-خیابان شهید بهشتی-خیابان سهروردی-خیابان زینالی غربی-پلاک ۱۳۷
hashemi
۱۸-۰۷-۱۴۰۳دفتر قبلی همچنان پابرجاست اما به صورت موقت در آدرس زیر پذیرای شما هستیم
آدرس : تهران-خیابان شهید بهشتی-خیابان سهروردی-خیابان زینالی غربی-پلاک ۱۳۷.
غلامرضا شریفیان
۰۳-۰۸-۱۴۰۲قیمت مشاورتون چقدره؟
hashemi
۱۸-۰۷-۱۴۰۳مشاوره رایگان هست.