در زندگی روزمره ممکن است نام شیشه سکوریت را شنیده و یا تصویر آن را دیدهباشید. این شیشهها به شیشه سکوریت نشکن که ایمنی بالایی دارند معروف هستند. شیشه سکوریت چیست؟ شیشه سکوریت هفت برابر از شیشه های معمولی یا خام مقاوم تر است که در مواقع شکستگی به تکه های کوچک بی ضرر و ایمن تبدیل می شود . شیشه سکوریت رنگی و شیشه سکوریت مشکی از جمله این نوع شیشهها هستند.
شیشه سکوریت که از طریق فرآیند گرمایش شدید و خنک کننده سریع تولید میشود، بسیار سختتر از شیشه استاندارد است. شیشه سکوریت به دلیل توانایی آن در جلوگیری از پوسته شدن و ایمن نگه داشتن ساکنان ساختمان، اغلب به عنوان “شیشه ایمنی” شناخته میشود.
فرایند ساخت شیشه سکوریت
شیشه سکوریت در یک کوره تا بیش از 1000 درجه فارنهایت گرم میشود و سپس با استفاده از انفجارهای هوای فشار بالا به سرعت خنک میشود. این عمل لایههای بیرونی شیشه را خیلی سریعتر از لایههای داخلی خنک میکند، بنابراین وقتی داخل آن خنک میشود، از لایههای بیرونی دور میشود. در نتیجه، داخل در حالت کشش باقی میماند، در حالی که بیرون به حالت فشرده میرود.
شیشه سکوریت هفت برابر از شیشههای معمولی یا خام مقاومتر است که در مواقع شکستگی به تکههای کوچک بی ضرر و ایمن تبدیل میشود.شیشه سکوریت در مراحل منظم که ترتیب این مراحل مهم است تولید میشود.
در ابتدا شیشه به سایز مورد نظر برش میخورد. این اتفاق باید قبل از سکوریت شدن شیشهها صورت بگیرد که خطرشکستگی کمتر شود. در مرحله بعد شیشه سکوریتهای تولید شده دوباره مورد بازبینی قرار گرفته تا از نبود ترک و حباب روی شیشه مطمئن شویم؛ زیرا وجود ترک و حباب روی شیشه سکوریت باعث شکستن شیشه خواهد شد.
در این مرحله برای از بین بردن زبری در شیشه سکوریت کنارههای شیشه سکوریت را صیقل داده و بعد شیشه سکوریت را میشوییم تا کثیفیای که هنگام صیقل دادن به وجود آمده پاک شود. بعد از طی کردن مراحل بالا نوبت به گرما دادن شیشه سکوریت میرسد که این عمل به دو صورت دستی و یا مداوم در کوره انجام و باعث تشکیل شیشه سکوریت نشکن و مقاوم خواهد شد.
در مرحله آخر تولید این شیشه مقاوم٬ نوبت کولینگ یا همان فرایند سرد سازی است. این فرایند باید با سرعت بالا انجام شود تا استحکام و ایمنی شیشه سکوریت بالا برود و آن را به شیشه سکوریت نشکن تبدیل کند.
مزایای شیشه سکوریت
- مقاومت در برابر شکستگی
- بعد از شکستن به قطعات کوچک با لبههای صیقلی تبدیل میشود که قدرت برش ندارد.
- مقاوم در برابر گرما هستند و از اتلاف انرژی جلوگیری میکنند.
- از شیشه سکوریت به عنوان پارتیشن میتوان استفاده کرد.
- وجود شیشه سکوریت رنگی و شیشه سکوریت مشکی که قابل استفاده در محیطهای مختلف هستند.
معایب شیشه سکوریت
هر محصولی از مزایا و معایب متنوعی برخوردار است که در مورد شیشه سکوریت نیز معایب به صورت زیر است:
- شیشه سکوریت بر خلاف شیشههای معمولی امکان برش مجدد را ندارد و قبل از سفارش باید اندازه سوراخ و یا دستگیرهها به صورت دقیق اندازه گیری شود.
- شیشه سکوریت قیمت آن با توجه به فرایند ویژهی سکوریت کردن بیشتر از شیشه معمولی است.
- امکان فروش شیشه سکوریت پس از نقل مکان به دلیل شخصی سازی در اندازه، ابعاد و سوراخها وجود ندارد.
مکانهای مورد استفاده شیشه سکوریت
از شیشه سکوریت به دلیل ایمنی بالا، در مکانهایی که استحکام، حرارت و مقاومت مهم باشد استفاده میشود. مانند:
- صنعت خودروسازی
- شیشه پله فرار
- تراس شیشهای
- استفاده از شیشه سکوریت در قسمتهای مرطوب مانند شیشه دور دوشی حمام یا کابین وان
- شیشه ویترین مغازهها
- پارتیشن شیشه ای اداری و تزیینی
- دربهای شیشهای ساختمان
- کف پله شیشهای
- شیشه بانک و فروشگاهها
- استخرهای شیشهای
- بالکن شیشهای
- استیج شیشهای
- استفاده از شیشه سکوریت در صفحه نمایش موبایلها٬ تبلت٬ ماشین و لپ تاپ
- تولید لوازم خانگی مانند اجاق گاز٬ هود٬ مایکروفر
البته که شیشه سکوریت با شیشه معمولی شباهتهایی نیز دارد که نمیتوان آن ها را نادیده گرفت. شیشه سکوریت محصولی از شیشه معمولی است که همان رنگ و شفافیت شیشه معمولی را دارد. در واقع عمل سکوریت کردن شیشه هیچ تاثیری در شفافیت آن نداشته و حتی از نظر ضخامت شیشه سکوریت پس از سکوریت شدن به همان ضخامت اولیه باقی میماند. وزن شیشه سکوریت برخلاف تصور بسیاری از افراد بیشتر از شیشه معمولی نیست و هیچ تفاوت وزنی با هم ندارند؛ دلیل استحکام شیشه سکوریت نحوه ساخت آن است. ابعاد شیشه سکوریت و خام نیز مثل یکدیگر است، یعنی اگر سایز یک شیشه خام ۱۵۰ سانتی متر در ۷سانتی متر باشد بعد از سکوریت شدن نیز همان اندازه باقی میماند.
ویژگیهای شیشه سکوریت استاندارد
- ابعاد شیشه ساخته شده نباید با سفارش شما مغایرت داشته باشد.
- نداشتن پستی بلندی٬ زبری٬ موج و خوردگی روی سطح شیشه نشان از استاندارد بودن شیشه سکوریت دارد.
- تحمل فشار ۴۰ کیلو گرم در ابعاد ۱۰سانتی متر مربع.
- تحمل دمای غیر مستقیم ۲۵۰درجه.
- شیشه سکوریت باید دارای مهر استاندارد باشد و نبودن مهر استاندارد روی شیشه میتواند یکی از علت های بیکیفیتی شیشه سکوریت باشد.
بسیاری از ادارات هنگام خرید میز کنفرانس و یا خرید میز کارشناسی به سکوریت بودن آن به دلیل مقاومت و استحکام بالای آن توجه دارند و از شیشه سکوریت استفاده می کنند. قیمت پارتیشن اداری نسبت به مقاومت استحکام و زیبای آن مناسب است و همواره قابل توجه مدیران ادارات بوده است.
دسته بندی شیشه سکوریت
شیشه سکوریت به دو دستهی اصلی تقسیم بندی میشود:
- شیشه سکوریت لمینت که علاوه برعمل سکوریت شدن عملیات دو لایه کردن با پی وی سی یا رزین نیز صورت میگیرد.
- شیشه سکوریت نشکن
سخن پایانی
شیشه سکوریت رنگی نور را از خود عبور نمیدهد و دارای ضخامت ۴ میل تا ۱۲ میل میباشد. همچنین رنگهای شیشه سکوریت نیز مشکی٬ آبی٬ سبز٬ برنز و .. هستند. هنگام خرید مبلمان اداری و یا خرید پارتیشن شیشه ای میتوانید به رنگ و هارمونی شیشه سکوریت توجه کرده و با توجه به رنگ مبلمان٬ شیشه سکوریت رنگی سفارش دهید. برای اطلاع از قیمت شیشه سکوریت و قیمت میز و صندلی اداری میتوانید به سایت ساجیران مراجعه کنید.