در زندگی روزمره ممکن است نام شیشه سکوریت را شنیده و یا تصویر آن را دیدهباشید. این شیشهها به شیشه سکوریت نشکن که ایمنی بالایی دارند معروف هستند. شیشه سکوریت چیست؟ شیشه سکوریت هفت برابر از شیشه های معمولی یا خام مقاوم تر است که در مواقع شکستگی به تکه های کوچک بی ضرر و ایمن تبدیل می شود. شیشه سکوریت رنگی و شیشه سکوریت مشکی از جمله این نوع شیشهها هستند.
شیشه سکوریت که از طریق فرآیند گرمایش شدید و خنک کننده سریع تولید میشود، بسیار سختتر از شیشه استاندارد است. این نوع شیشه به دلیل توانایی آن در جلوگیری از شکسته شدن و ایمن نگه داشتن ساکنان ساختمان، اغلب به عنوان “شیشه ایمنی” شناخته میشود.
فرایند ساخت شیشه سکوریت
شیشه سکوریت در کوره تا بیش از ۱۰۰۰ درجه فارنهایت گرم میشود و سپس با استفاده از انفجارهای هوای فشار بالا به سرعت خنک میشود. این عمل لایههای بیرونی شیشه را خیلی سریعتر از لایههای داخلی خنک میکند، بنابراین وقتی داخل آن خنک میشود، از لایههای بیرونی دور میشود. در نتیجه، داخل در حالت کشش باقی میماند، در حالی که بیرون به حالت فشرده میرود.
شیشه سکوریت در مراحل منظم که ترتیب این مراحل مهم است، تولید میشود. در ابتدا شیشه به سایز مورد نظر برش میخورد. این اتفاق باید قبل از سکوریت شدن شیشهها صورت بگیرد که خطر شکستگی کمتر شود. در مرحله بعد شیشه سکوریتهای تولید شده دوباره مورد بازبینی قرار گرفته تا از نبود ترک و حباب روی شیشه اطمینان حاصل شود؛ زیرا وجود ترک و حباب روی شیشه سکوریت باعث شکستن شیشه خواهد شد.
در این مرحله برای از بین بردن زبری در شیشه سکوریت کنارههای شیشه سکوریت را صیقل داده و بعد شیشه سکوریت را شسته تا کثیفیای که هنگام صیقل دادن به وجود آمده پاک شود. بعد از طی کردن مراحل بالا نوبت به گرما دادن شیشه سکوریت میرسد که این عمل به دو صورت دستی و یا مداوم در کوره انجام و باعث تشکیل شیشه سکوریت نشکن و مقاوم خواهد شد.
در مرحله آخر تولید این شیشه مقاوم٬ نوبت کولینگ یا همان فرایند سرد سازی است. این فرایند باید با سرعت بالا انجام شود تا استحکام و ایمنی شیشه سکوریت بالا برود و آن را به شیشه سکوریت نشکن تبدیل کند.
آشنایی با شیشه های سکوریت
امروزه شیشه از نوع سکوریت به طور وسیعی در صنعت ساختمان، لوازم خانگی و خودروسازی به کار گرفته می شود. ساخت شیشه های سکوریت یک فرآیند کاملا حرارتی است که در کوره های مخصوص و با دمای بیش از ۷۰۰ درجه سانتیگراد صورت می گیرد. همینطور فرآیند سردسازی سریع، دیگر نکته حائز اهمیت برای تولید این مدل شیشه می باشد.
زیبایی و مقاومت این شیشه ها باعث شده که مورد استقبال بسیاری از افراد قرار بگیرد. بنابراین اگر شما هم برای محیط کاری خود به دنبال بهترین ها هستید، خرید مبلمان اداری زیبا و با کیفیت در کنار استفاده از شیشه های سکوریتی مقاوم را فراموش نکنید.
تفاوت بین شیشه معمولی و سکوریت
تفاوت اصلی بین شیشه معمولی و سکوریت به نحوه ساخت و تولید آن ها مربوط می شود. شیشه معمولی توسط کوره های مخصوصی که دمای بالایی دارند، ساخته می شود و در ادامه توسط فشار هوای بالا شروع به خنک شدن می کند. در حالی که عملیات ساخت سکوریت طی فرآیند طولانی تری صورت می گیرد.
به علاوه شیشه های سکوریت در صورت شکستن به حالت پودری تغییر حالت داده ولی شیشه معمولی به قطعات نسبتا بزرگ تیز و برنده تبدیل می شوند. از نکات مهم درباره این دو نوع شیشه می توان به تفاوت دمایی آن ها اشاره کرد. به این صورت که شیشه های سکوریت دمای حدود ۳۰۰ درجه را تحمل می کنند ولی حداکثر تحمل دمای شیشه های معمولی ۶۰ درجه سانتی گراد می باشد.
انواع شیشه ها سکوریتی
شیشه ماده ای بسیار شکننده می باشد که با کوچک ترین ضربه ای خرد شده و به قطعات ریز و درشت برنده تقسیم می شود. این عمل منجر به ایجاد خطرات و صدمات جدی به فرد شده و باعث حوادث دلخراشی می گردد.
از آن جایی که شیشه یکی از عناصر اصلی به کار رفته در بسیاری از بخش ها می باشد و اغلب افراد با سنین مختلف با آن سروکار دارند، پس متخصصان این حوزه به تفکری عمیق در خصوص رفع این عیب بزرگ یعنی شکنندگی بالا فرو رفتند. از این رو انواع شیشه های سکوریت وارد بازار شدند که در ادامه به معرفی هر یک پرداخته می شود.
- شیشه حرارت دیده: این نوع شیشه برای افزایش مقاومت، تحت فشارهای شیمیایی و حرارتی قرار می گیرد و در حین شکست با تبدیل خرده های تیز شیشه به قطعات دانه ای کوچک، ایمنی محل کار را افزایش می دهد. از این رو می توان گفت که استفاده از سکوریت برای پارتیشن های شیشه ای می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد. البته لازم به ذکر است که این موضوع بر افزایش قیمت پارتیشن اداری شیشه ای تاثیر به سزایی دارد. از مزایای آن نیز می توان به نصب سریع اشاره کرد.
- شیشه لمینت شده: این نوع از شیشه های سکوریت را به ساندویچ شیشه ای نیز تشبیه می کنند، زیرا که بین دو یا چند شیشه ساخته می شوند. این لایه ها تمایل دارند در کنار هم قرار بگیرند تا در صورت شکسته شدن یکی از شیشه ها، لایه میانی به عنوان پشتیبانی برای آن عمل کند. در این مدل مقاومت شیشه در برابر شکسته شدن به صورت چشمگیری افزایش می یابد. از موارد مورد استفاده از این نوع شیشه می توان به بانک، مدارس و مناطق زلزله خیز اشاره کرد. مزایای آن نیز عبارتند از مقاومت خوب در برابر صوت و سرقت.
قیمت شیشه های سکوریت به چه عواملی بستگی دارد؟
همان طور که خرید میز کارشناسی برای مکان های اداری جزو ملزومات است، نصب شیشه های سکوریت نیز باعث افزایش امنیت اماکن می شود. یکی از مواردی که برای بسیاری از افراد حائز اهمیت است، قیمت شیشه از جنس سکوریت می باشد. به علاوه با توجه به انجام عملیات ویژه سکوریت کردن، بدیهی است که قیمت انواع سکوریت بیشتر از شیشه معمولی باشد. عوامل متعددی نظیر طرح، ضخامت، کیفیت مواد، انواع سکوریت، ابعاد و شکل در قیمت آن تاثیرگذار هستند.
در چه صورتی شیشه های سکوریت می شکنند؟
هر شیشه ای بر اثر عوامل مختلفی می شکند که سکوریت نیز از این قاعده مستثنی نیست. از مهم ترین این عوامل می توان به ضربه به شیشه اشاره کرد. شیشه های سکوریت تحمل خاصی در برابر ضربه دارند اما با وارد کردن ضربه به لبه های آن ها، امکان شکست بیشتر می شود. زیرا از آسیب پذیرترین قسمت های شیشه، لبه های آن ها می باشد.
از دیگر دلایل شکسته شدن شیشه های سکوریت می توان به نصب نادرست توسط نصابان اشاره کرد.
مزایای شیشه سکوریت
- مقاومت در برابر شکستگی
- بعد از شکستن به قطعات کوچک با لبههای صیقلی تبدیل میشود که قدرت برش ندارد.
- مقاوم در برابر گرما هستند و از اتلاف انرژی جلوگیری میکنند.
- از شیشه سکوریت به عنوان پارتیشن میتوان استفاده کرد.
- وجود شیشه سکوریت رنگی و شیشه سکوریت مشکی که قابل استفاده در محیطهای مختلف هستند.
معایب شیشه سکوریت
هر محصولی از مزایا و معایب متنوعی برخوردار است که در مورد شیشه سکوریت نیز معایب به صورت زیر است:
- شیشه سکوریت بر خلاف شیشههای معمولی امکان برش مجدد را ندارد و قبل از سفارش باید اندازه سوراخ و یا دستگیرهها به صورت دقیق اندازه گیری شود.
- شیشه سکوریت با توجه به فرایند ویژهی سکوریت کردن مقاوم تر از شیشه معمولی است.
- امکان فروش شیشه سکوریت پس از نقل مکان به دلیل شخصی سازی در اندازه، ابعاد و سوراخها وجود ندارد.
مکان های مورد استفاده شیشه سکوریت
از شیشه سکوریت به دلیل ایمنی بالا، در مکانهایی که استحکام، حرارت و مقاومت مهم باشد استفاده میشود. مانند:
- صنعت خودروسازی
- شیشه پله فرار
- تراس شیشهای
- استفاده از شیشه سکوریت در قسمتهای مرطوب مانند شیشه دور دوشی حمام یا کابین وان
- شیشه ویترین مغازهها
- پارتیشن شیشه ای اداری و تزیینی
- دربهای شیشهای ساختمان
- کف پله شیشهای
- شیشه بانک و فروشگاهها
- استخرهای شیشهای
- بالکن شیشهای
- استیج شیشهای
- استفاده از شیشه سکوریت در صفحه نمایش موبایلها، تبلت، ماشین و لپ تاپ
- تولید لوازم خانگی مانند اجاق گاز، هود، مایکروفر
البته که شیشه سکوریت با شیشه معمولی شباهتهایی نیز دارد که نمیتوان آن ها را نادیده گرفت. شیشه سکوریت محصولی از شیشه معمولی است که همان رنگ و شفافیت شیشه معمولی را دارد. در واقع عمل سکوریت کردن شیشه هیچ تاثیری در شفافیت آن نداشته و حتی از نظر ضخامت شیشه سکوریت پس از سکوریت شدن به همان ضخامت اولیه باقی میماند.
وزن شیشه سکوریت برخلاف تصور بسیاری از افراد بیشتر از شیشه معمولی نیست و هیچ تفاوت وزنی با هم ندارند؛ دلیل استحکام شیشه سکوریت نحوه ساخت آن است. ابعاد شیشه سکوریت و خام نیز مثل یکدیگر است، یعنی اگر سایز یک شیشه خام ۱۵۰ سانتی متر در ۷ سانتی متر باشد بعد از سکوریت شدن نیز همان اندازه باقی میماند.
ویژگی های شیشه سکوریت استاندارد
- ابعاد شیشه ساخته شده نباید با سفارش شما مغایرت داشته باشد.
- نداشتن پستی بلندی، زبری، موج و خوردگی روی سطح شیشه نشان از استاندارد بودن شیشه سکوریت دارد.
- تحمل فشار ۴۰ کیلو گرم در ابعاد ۱۰سانتی متر مربع
- تحمل دمای غیر مستقیم ۲۵۰درجه
- شیشه سکوریت باید دارای مهر استاندارد باشد و نبودن مهر استاندارد روی شیشه میتواند یکی از علت های بیکیفیتی شیشه سکوریت باشد.
بسیاری از ادارات هنگام خرید میز کنفرانس و یا خرید میز کارشناسی به سکوریت بودن آن به دلیل مقاومت و استحکام بالای آن توجه دارند و از شیشه سکوریت استفاده می کنند. قیمت پارتیشن اداری نسبت به مقاومت استحکام و زیبای آن مناسب است و همواره قابل توجه مدیران ادارات بوده است.
سخن پایانی
شیشه سکوریت رنگی نور را از خود عبور نمیدهد و دارای ضخامت ۴ میل تا ۱۲ میل میباشد. همچنین رنگهای شیشه سکوریت نیز مشکی٬ آبی٬ سبز٬ برنز و .. هستند. هنگام خرید مبلمان اداری و یا خرید پارتیشن شیشه ای میتوانید به رنگ و هارمونی شیشه سکوریت توجه کرده و با توجه به رنگ مبلمان، شیشه سکوریت رنگی سفارش دهید. برای اطلاع از قیمت شیشه سکوریت و قیمت صندلی اداری میتوانید به سایت ساجیران مراجعه کنید.
سوالات متداول
آیا شیشه سکوریت قابلیت برش مجدد را دارد؟
شیشه معمولی را می توان پس از استفاده، در ابعاد و اندازه دلخواه برش داد. اما شیشه سکوریت چنین قابلیتی نداشته و کلیه تغییرات بایستی در زمان سفارش محصول توسط مشتری، به تولید کننده داده شود تا به صورت دقیق اندازه گیری شده و فرآیندهای ظاهری مثل برش، سوراخ کاری و … پیش از عملیات سکوریت شدن، روی آن اعمال شود.
شیشه سکوریت و معمولی چه شباهتی به یکدیگر دارند؟
شیشه سکوریت و معمولی با ضخامت یکسان، وزن مشابهی دارند. هر چند که برخی بر این باور هستند که عملیات سکوریت کردن سبب می شود که در وزن شیشه سکوریت نیز تغییری ایجاد شود.
از بین شیشه سکوریت و لمینت کدام یک مقاوم تر است؟
از منظر مقاومت در برابر شکستگی و تحت شرایط یکسان، شیشه سکوریت مقاوم تر می باشد.
آیا می توان برای پنجره از شیشه سکوریت استفاده کرد؟
هر چند این شیشه امنیت بالایی دارد اما برای پنجره های ساختمان گزینه مناسب تری وجود دارد. در این زمینه شیشه های دوجداره سازگارتر هستند زیرا این نوع شیشه دارای مقاومت بالا و قابلیت حفظ انرژی است.
شیشه سکوریت را از کجا خریداری کنیم؟
برای خرید بهترین شیشه سکوریت می بایست به یک مجموعه معتبر مراجعه نمود. ساجیران ارائه کننده انواع شیشه های سکوریت با بهترین کیفیت و نازل ترین قیمت ممکن می باشد.
منبع:
یوسف امین
۰۵-۰۸-۱۴۰۲خرید آنلاین هم دارید؟
admin
۱۷-۰۷-۱۴۰۳در حال حاظر خیر یوسف عزیز ولی کارشناسان ما تلفنی آماده پاسخگویی شما هستند
بهزاد عبدالهی
۰۳-۰۸-۱۴۰۲شادکام و سلامت باشید
حمید خمسه
۰۳-۰۸-۱۴۰۲مطلبتون بسیار مفید بود
حیدر انصاری
۰۳-۰۸-۱۴۰۲حرف نداشت👌🏻
مهدی باستانی
۰۳-۰۸-۱۴۰۲اکانت اینستا هم دارید؟