گالری ما

اطلاعات تماس

مشخصات طبی در ساجیران

آمارها و تجربیات نشان می دهند که اکثر کارمندان اداری، پس از مدتی دچار مشکلات کمر درد و پا درد می شوند. حتما می پرسید که دلیل آن چیست؟ قطعا نشستن های طولانی مدت روی صندلی و کار کردن به صورت متوالی، باعث ایجاد کمردرد می شود.

همانطور که می دانید، هیچ چیزی به اندازه سلامتی انسان ها ارزشمند نیست؛ از همین رو باید تمامی شرکت ها به جای صندلی های عادی، از صندلی طبی استفاده کنند. اگر می خواهید با انواع صندلی طبی و تاثیرات آن روی سلامت انسان ها آشنا شوید، در ادامه این مقاله از وبسایت ساجیران همراه ما باشید.

صندلی طبی چیست؟

اگر شما هم به عنوان کارمند در شرکت خااصی فعالیت می کنید، حتما باید هفت یا هشت ساعت از روز را در پشت کامپیوتر و روی صندلی بگذرانید. سپس پس از اتمام کار و بازگشت به خانه هم نیاز به دراز کشیدن دارید؛ تا اینجا، تمامی واکنش ها خیلی عادی است. اما مشکل از آن جایی شروع می شود که شما به غیر از خستگی های عادی، از کمردرد، پا درد و گردن درد هم رنج ببرید.

از طرفی حتی ممکن است که در محل کار خود، خیلی زودتر از حد معمول خود خسته شوید و احساس درد در بدن خود کنید. این موضوعات، تاثیر خیلی زیادی روی صندلی که شما روی آن نشسته اید، دارد و بهتر است که تا دیر نشده به فکر تعویض آن صندلی باشید.

صندلی طبی یکی از بهترین انتخاب ها برای استفاده در محل کار شما است؛ چرا که کاملا بر اساس علم ارگونومیک طراحی می شود. حتما می پرسید که علم ارگونومیک چیست؟ به طور کلی تمرکز علم ارگونومیک روی تولید لوازمی است که باعث حفظ سلامت بدن انسان ها می شود. ارگونومیک به شما کمک می کند که بهترین نوع صندلی را برای حفظ سلامت خود انتخاب کنید.

متاسفانه اکثر کارفرمایان به دلیل بالا بودن هزینه صندلی ارگونومیک، آن را برای کارکنان خود تهیه نمی کنند یا این که تنها یک عدد از این صندلی را برای اتاق کار خود می خرند؛ در حالی که طبق نظر پزشکان مختلف، همه افراد باید روی صندلی های طبی بنشینند.

راه ارتباطی با ساجیران

مشخصات صندلی طبی اداری

صندلی طبی دارای ویژگی خاصی است که آن را از سایر صندلی ها متمایز می کند؛ از همین رو باید حتما در هنگام خرید انواع صندلی طبی، به این ویژگی ها توجه کنید. برخی از مشخصات صندلی طبی به شرح زیر است:

۱. ارتفاع صندلی طبی

یکی از مهمترین موارد در صندلی طبی، ارتفاع آن است. ارتفاع بهترین صندلی طبی باید به گونه ای طراحی شود که فرد در هنگام نشستن روی آن، بتواند پاهای خود را به راحتی روی زمین قرار دهد.  البته اگر این ارتفاع هم به حد زیادی کم باشد، باعث آسیب به سلامت انسان ها می شود. به طور کلی ارتفاع مناسب برای صندلی طبی، حدود ۴۰.۵۰ تا ۵۳.۳۴ از کف زمین است. برای آن که خیال خود را از ارتفاع مناسب راحت کنید، بهتر است که صندلی های با قابلیت تنظیم را خریداری نمایید.

۲. نشیمنگاه صندلی

نشیمنگاه هم جزو ویژگی های برتر در صندلی طبی اداری است. به طور کلی نشیمنگاه صندلی طبی یا ارگونومیک، باید ۴۲ تا ۵۰ سانتی متر عرض داشته باشد؛ به این صورت که به اندازه دو تا سه سانتی متر عریض تر از ران ها فضا وسعت پیدا کند. این ویژگی سبب می شود که کاربران در هنگام نشستن، احساس راحتی داشته باشند. همچنین قابلیت نشستن افراد با وزن های مختلف هم روی این صندلی فراهم می شود. بهتر است بدانید که طول نشیمنگاه در صندلی طبی هم بین ۳۷ تا ۴۳ سانتی متر است.

صندلی های طبی در رنگ و طرح مینیمال

۳. تکیه گاه صندلی

به طور کلی ستون فقرات انسان ها به شکل S قرار دارد؛ بنابراین مهم است که در تمامی قسمت های گودی و برآمدگی پشت انسان ها، راحتی کامل برقرار باشد. همچنین مهمترین کاری که در طراحی صندلی طبی انجام می شود، حفظ گودی کمر و جلوگیری از آسیب به ستون فقرات است. پیشنهاد می کنیم که صندلی هایی را تهیه کنید که قابلیت تنظیم برای افراد مختلف را داشته باشد.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  نکات خرید ست مبلمان اداری

۴. دسته صندلی

افراد دارای قد های مختلفی نسبت به یکدیگر هستند؛ از همین رو ممکن است که افراد قد بلند تر برای گذاشتن دست روی دسته های صندلی، دچار خستگی شوند. بنابراین بهتر است که دسته های صندلی طبی دارای قابلیت تنظیم باشند. همچنین وجود ویژگی قابل تنظیم بودن، سبب می شود که از آسیب به مچ، شانه و دست ها جلوگیری شود.

۵. پایه صندلی

اصولا صندلی های طبی به دو صورت صندلی طبی ثابت و متحرک در بازار وجود دارد؛ اما بهترین نوع آن، به صورت چرخ دار به بازار عرضه می شود. اصولا در صندلی های طبی از پنج چرخ استفاده می گردد که جنس پایه آن از آلومینیوم یا فولاد است.

همین جنس پایه سبب می شود که دوام و استحکام صندلی ها بیشتر از قبل شود. همچنین دو نوع چرخ بی صدا و صدا دار هم برای این صندلی ها ساخته می شود که بهتر است از نوع بی صدای آن ها استفاده کنید.

شاید با خود بگویید که وجود چرخ های روان خیلی هم اهمیت ندارد؛ در حالی که صندلی های دارای چرخ روان، باعث می شود که افراد بدون نیاز به بلند شدن از روی صندلی، راحت روی زمین حرکت کنند؛ در نتیجه به پا و کمر آن ها آسیبی وارد نمی شود.

توجه کنید که انواع مختلفی برای چرخ های هم وجود دارد که باید حتما به آن ها دقت کنید. مثلا برخی از آن ها مخصوص به فرش است و روی سرامیک باعث ایجاد خش می شوند. همچنین برخی دیگر دارای لاستیک هستند و ایجاد خش نمی کنند. جالب است بدانید که حتی چرخ های ترمز دار هم تولید شده اند که بهترین گزینه برای چرخ صندلی هستند؛ چرا که در حال بلند شدن، قفل می شوند و از لیز خوردن شما جلوگیری می کنند.

صندلی طبی مدیریتی در دفتر کار

۶. جنس رویه صندلی

شاید در ظاهر نوع پارچه به کار رفته روی صندلی طبی مهم نباشد؛ اما یکی از مهمترین عوامل برای صندلی طبی مناسب به شمار می رود. به طور کلی صندلی های اداری دارای بالشتکی از جنس فوم و مواد پلی اورتان است. این موارد با استفاده از پارچه و رویه های مختلفی پوشش داده می شوند که مانند مبل راحتی هستند.

پارچه رویی باید به گونه ای انتخاب شود که از تعریق و گرم شدن افراد جلوگیری کند. همچنین باید حتما به لیز نبودن پارچه هم دقت کنید؛ چرا که برخی از چرم های موجود روی صندلی طبی، باعث لیز خوردن افراد روی صندلی می شود.

ویژگی های یک صندلی طبی خوب

صندلی های طبی با بهره مندی از چندین ویژگی از سایر مدل های موجود در بازار متمایز می شوند. در ادامه با این ویژگی ها آشنا خواهیم شد.

  • طراحی ارگونومیک: یک صندلی طبی با حفظ فرم طبیعی ستون فقرات از بروز هرگونه آسیب به مهره ها جلوگیری می کند. علاوه بر این، با پشتیبانی از گودی کمر، بدن شما را در شرایط ایده آل قرار می دهد.
  • قابلیت تنظیم بخش های مختلف: یکی صندلی استاندارد امکان تنظیم بخش های مختلف را فراهم می آورد. تنظیم ارتفاع، تکیه گاه و دسته از جمله این بخش ها هستند. این مورد سبب می شود تا صندلی اداری با فرم بدن هر شخص سازگار شده و بتوان از آن در کنار هر میزی استفاده کرد.
  • پایه های چرخ دار: چرخ دار بودن، دیگر ویژگی است که نه تنها در صندلی های طبی، بلکه در بسیاری از صندلی های موجود در بازار به چشم می خورد. با استفاده از این قابلیت، جابجایی برای شما آسان خواهد شد.
  • پشت سری صندلی: به عنوان دیگر قابلیت صندلی های طبی می توان به پشتیبانی از سر اشاره کرد. این مورد سبب می شود حتی پس از نشستن های طولانی مدت هم در سر و گردن خود احساس درد و ناراحتی نکنید.
  • ضد تعریق بودن: یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد به خصوص در ماه های گرم سال با آن مواجه می شوند، تعریق است. یک صندلی استاندارد به دلیل طراحی خاص و استفاده از جنس مناسب، عرق نکرده و سبب ناراحتی شما نمی شود.

چگونه صندلی طبی مناسب را انتخاب کنیم؟

خریداران صندلی طبی، صندلی اداری، صندلی کامپیوتر و یا هر نوع صندلی دیگری باید معیارهای متعددی را برای انتخاب گزینه مناسب خود در نظر بگیرند. از آنجا که هدف ما در این محتوا بررسی صندلی طبی بود، در این قسمت قصد داریم به چگونگی انتخاب یک صندلی مناسب از این مدل بپردازیم.

ظرفیت وزنی یک عامل ضروری برای خرید هر نوع صندلی می باشد. مطمئن شوید گزینه ای را انتخاب کرده اید که قابلیت تحمل وزن بالایی را دارد. دیگر نکته حائز اهمیت، ابعاد صندلی است. البته اگر از نظر فضا محدودیتی ندارید، هر صندلی با هر اندازه ای می تواند با میز اداری شما سازگاری داشته باشد، پس نیاز نیست خیلی نگران ابعاد صندلی باشید. اما اطمینان حاصل کنید که تکیه گاه طبی صندلی با اندازه های کاربر مطابقت داشته باشد.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  آیا دکوراسیون اداری بر افزایش راندمان کاری کارمندان تاثیر دارد؟

اما یکی از گزینه هایی که بسیاری از آن صرف نظر می کنند، زیرپایی است. یک صندلی طبی استاندارد باید دارای زیرپایی باشد چرا که از آسیب های دراز مدت جلوگیری می کند. علاوه بر آنچه که تاکنون گفتیم، از دیگر ویژگی های یکی صندلی طبی خوب می توان به تکیه گاه بازو، دسته های قابل تنظیم، ارتفاع مناسب و … اشاره کرد.

نکات مهم برای خرید صندلی طبی

مانند خرید صندلی مدیریت و یا هر نوع صندلی دیگری لازم است تا پیش از اقدام به خرید به یک سری نکات توجه نمایید. این می تواند به شما در خریدی عالی کمک کند. در ادامه با این موارد آشنا خواهیم شد:

  • حتما به ویژگی های ذکر شده در این محتوا دقت کرده و آن ها را در صندلی مورد نظر تست کنید.
  • از سالم بودن صندلی انتخابی خود اطمینان یابید. این می تواند تاثیر به سزایی در راندمان کاری شما داشته باشد.
  • یک صندلی با کیفیت را انتخاب کنید. این نکته تا مدت ها شما را از خرید صندلی جدید بی نیاز می سازد.
  • حتما توجه داشته باشید که صندلی قابلیت چرخش، تنظیم تکیه گاه، تنظیم دسته ها و ارتفاع را داشته باشد.
  • از ظاهر صندلی غافل نشوید. یک صندلی طبی زیبا در کنار میز مدیریت شما می تواند در دکوراسیون محل کارتان تاثیر به سزایی داشته باشد.
  • اگر خرید اینترنتی را انتخاب می کنید، از معتبر بودن شرکت فروشنده اطمینان یابید.

انواع صندلی طبی چیست؟

صندلی در اداره ها به شکل های مختلفی وجود دارند؛ مثلا هیچ گاه صندلی ارباب رجوع با صندلی کارمند به یک شکل طراحی نمی شود. از طرفی حتی صندلی در بین کارمندان و مدیران شرکت هم تفاوت های زیادی است. بنابراین بهتر است که با انواع صندلی طبی آشنا شوید:

۱. صندلی مدیریتی

یکی از راحت ترین صندلی های موجود در هر اداره، صندلی مدیریتی است. تکیه گاه های این صندلی ها بیشتر از سایز صندلی ها هستند و دارای جای استراحت برای سر و گردن است. همچنین قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه ای در این صندلی و قابلیت تنظیم ارتفاع صندلی و دسته ها، یکی از ویژگی های مثبت صندلی طبی مدیریتی است.

جالب است بدانید که قالب صندلی مدیریتی کاملا ارگونومیک است و زیبایی فوق العاده ای دارد؛ به طوری که در ترکیب با مبل کلاسیک، بهترین طراحی را پیدا می کند. همچنین دارای بالشتک های بسیار نرم و باکیفیت است و با داشتن چرخ های متحرک فلزی، باعث ایجاد حس راحتی می شود. از طرفی پشتی های این صندلی از پارچه یا چرم مرغوب است و باعث تعریق نمی گردد.

۲. صندلی کارمندی

پرطرفدارترین نوع صندلی اداری طبی، صندلی کارمندی است. در طراحی این نوع از صندلی ها، فعالیت افراد با کامپیوتر مورد توجه قرار می گیرد. همچنین با توجه به نشستن های طولانی مدت در پشت کامپیوتر، اصولا این صندلی ها کاملا به صورت ارگونومیک ساخته می شوند.

اصولا ویژگی های صندلی های کارمندی هم مانند صندلی مدیریت است؛ با این تفاوت که از پشتی های خیلی بلند و محل استراحت سر و گردن خبری نیست. همچنین قالب صندلی کارمندی به گونه ای طراحی می شود که وزن بدن افراد بین زانو و بالشتک به صورت مساوی تقسیم شود؛ بنابراین مانع از کشیدگی کمر آن ها می گردد.

قیمت صندلی طبی کارمندی، بسیار کمتر از صندلی مدیریتی است؛ اما به هر حال باعث ایجاد راحتی برای کارمندان می شود. البته توجه کنید که علاوه بر استفاده از صندلی کارمندی، باید به فکر خرید میز کارمندی هم باشید؛ چرا که میز هم باید به صورت ارگونومیک ساخته شود.

۳. صندلی کنفرانسی

اصولا کارمندان و مدیران شرکت ها، ساعت های زیادی را در جلسات کاری مختلف می گذرانند؛ از همین رو صندلی مخصوص کنفرانس برای آن ها ساخته شده است. صندلی کنفرانسی طبی، اصولا صندلی های بدون چرخ هستند که در جای خود به طور ثابت قرار می گیرند. صندلی کنفرانسی دارای بالشتک های کمری و پشتی است که مانع از خستگی افراد در ساعت های طولانی می شود.

جالب است بدانید که جنس رویه صندلی، فوم سرد است که با قرار گیری در کنار میز کنفرانس، راحتی کارمندان را بیشتر می کند. همچنین بسیاری از مدل های صندلی کنفرانسی، قابلیت تنظیم پشتی و دسته را دارند. همچنین پشتی های موجود در این صندلی ها به صورت دستی نرم یا سفت می شوند. از طرفی برخی از مدل های صندلی کنفرانس، دارای پشت توری هستند که مانع از تعریق بدن افراد می شوند.

نمای از صندلی طبی کارمندی در دفتر کار

۴. صندلی کانتر

این صندلی ها با نام صندلی پیشخوان هم یاد می شوند؛ چرا که بیشتر برای پیشخوان مغازه ها، میز پذیرش بیمارستان و دیگر اداره ها مناسب هستند. صندلی کانتر بلندترین ارتفاع را نسبت به دیگر صندلی ها دارند و ارتفاع آن ها تا ۲۱ سانت هم قابل تنظیم است.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  مقایسه پارتیشن تک جداره و دوجداره، ویژگی های هر کدام و راهنمای خرید

همچنین برای جلوگیری از خستگی پا، دارای قسمت فلزی استراحت پا هستند. اصولا این صندلی ها در طراحی های پلاستیکی یا مشبک تولید می شوند. البته ناگفته نماند که می توانید از چرم و پارچه هم برای این صندلی ها استفاده کنید.

۵. صندلی انتظار

صدلی انتظار برای مراجعه کنندگانی که منتظر نوبت خود هستند، تولید می شود. بیشتر این صندلی ها را در بیمارستان، اداره ها، مرکز خرید و سازمان های مختلف مشاهده می کنید. جنس این صندلی ها فوم سرد است و با داشتن پشتی های انعطاف پذیر، جزو صندلی های ارگونومیک محسوب می شوند. توجه داشته باشید که پشتی های صندلی انتظار چند نفره را می توانید به راحتی تنظیم کنید.

بهترین مرکز فروش صندلی طبی در تهران کجا است؟

امروزه متاسفانه یکی از مهمترین مشکلات مدیران در اداره ها و سازمان های مختلف، عدم استفاده از صندلی های ارگونومیک و طبی است. اصولا مدیران به دلیل بالا بودن قیمت صندلی طبی، به سراغ فروشگاه های ارزان قیمت تری می روند؛ در حالی که نه تنها این صندلی ها باعث حفظ سلامت کارمندان می شوند؛ بلکه فقط زیبایی بیشتری را هم ایجاد می کنند.

از طرفی کیفیت صندلی های طبی، فوق العاده بیشتر از صندلی های عادی اداری است؛ به طوری که شما را تا چند سال از خرید مجدد صندلی بی نیاز می کنند. بنابراین اگر شما هم به دنبال بهترین کیفیت و سالم ترین صندلی ها هستید، می توانید به وبسایت ساجیران مراجعه کنید.

ساجیران یکی از فروشگاه های معتبر در ایران است که انواع صندلی طبی خارجی را به شما ارائه می کند. همچنین شما می توانید انواع میز و تجهیزات اداری دیگر را هم با بهترین کیفیت و قیمت از ساجیران تهیه کنید. توجه داشته باشید که برای مشاهده قیمت مبلمان اداری، تنها کافی است که به وبسایت این شرکت سر بزنید.

جان کلام

خرید صندلی طبی، یکی از مهمترین اقداماتی است که هر مدیر برای شرکت خود باید انجام دهد؛ چرا که سلامتی انسان ها به این صندلی ها بستگی دارد. در حال حاضر انواع مختلفی از صندلی ارگونومیک در بازار وجود دارد که ما در این مقاله، چند مورد از آن ها را معرفی کردیم. اگر می خواهید به بهترین صندلی طبی برای شرکت خود دست پیدا کنید، می توانید به وبسایت ساجیران مراجعه کنید و با انتخاب مدل مورد نظر خود، به آسانی ثبت سفارش کنید.

سوالات متداول

از کجا بفهمیم یک صندلی طبی نیست؟

صندلی های غیر طبی و غیر استاندارد با چندین ویژگی شناخته می شوند. اگر صندلی نتواند گودی کمر را پر کند، امکان تنظیم ارتفاع، دسته و تکیه گاه وجود نداشته باشد، صندلی چرخ نداشته و یا چرخ های آن به شدت پر سروصدا باشند، پس از مدتی نشستن عرق کنید و یا نشیمنگاه آن راحت نباشد، باید بگوییم که صندلی شما طبی نیست.

استفاده از صندلی غیر طبی چه عوارضی به دنبال دارد؟

اگر از صندلی طبی استفاده نمی کنید، پیشنهاد می کنیم هرچه سریع تر صندلی خود را با یک مدل طبی و استاندارد جایگزین کنید چرا که در آینده با مشکلاتی چون درد در کمر و  شانه، آرتروز گردن، آسیب به ستون فقرات، زانو درد، افتادگی شانه و اختلال در سیستم گردش خون مواجه خواهید شد.

آیا صندلی طبی، ضد تعریق است؟

از آنجا که غالبا افراد ساعات زیادی از روز را روی صندلی خود می گذرانند، لازم است تا صندلی ضد تعریق باشد. این قابلیت تا حد زیادی به جنس رویه و نوع طراحی آن بستگی دارد. بنابراین اطمینان حاصل کنید که صندلی انتخابی شما این قابلیت را دارد چرا که در غیر اینصورت خیلی زود سبب نارضایتی شما خواهد شد.

چرا صندلی طبی بخریم؟

در دنیای امروزی کمتر کسی را می توان پیدا کرد که ساعاتی زیادی از روز را بر روی صندلی و پشت میز کاری خود نگذراند. از این رو می توان گفت که نوع صندلی و مناسب بودن آن می تواند تاثیر به سزایی بر کاربران داشته باشد. یک صندلی طبی باکیفیت از آسیب به ستون فقرات و دردهای ناشی از آن جلوگیری کرده، راندمان کاری تان را بالا برده، حالت مناسب بدن را حفظ کرده، و در نهایت از خستگی زود هنگام جلوگیری می کند.

قیمت صندلی طبی چقدر است؟

قیمت صندلی طبی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. متریال به کار برده شده، جنس رویه، کیفیت محصول، اندازه صندلی، سبک طراحی آن، فروشگاه انتخابی و گارانتی محصول از جمله عوامل اثرگذار بر قیمت صندلی طبی هستند. در نهایت باید گفت که قیمت یک صندلی استاندارد هر چقدر هم که باشد، باز هم ارزش خرید دارد چرا که با سلامت ستون فقرات شما به طور مستقیم در ارتباط است.

منبع:

www.furnishandfinish.com

www.spacerefinery.com

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

نظرات (۳)

  1. قاسم شکری
    ۰۶-۰۸-۱۴۰۲

    نویسنده این متن کیه؟

  2. شهرام عظیمی
    ۰۳-۰۸-۱۴۰۲

    هزینه رپورتاژ آگهی توی سایت شما چنده؟

  3. بابک
    ۱۲-۱۱-۱۴۰۱

    سلام خسته نباشین خدمت ادمین
    ممنون از سایت خوبتون من کارم جوریه ک خیلی پست سیستم باید بشینم یک صندلی طبی خریداری کردم واقعا عالی بود

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *